Знаците пред мобилни и стационарни камери по пътя ще бъдат

...
Знаците пред мобилни и стационарни камери по пътя ще бъдат
Коментари Харесай

Окончателно: Махат знаците, предупреждаващи за камери на пътя

Знаците пред мобилни и стационарни камери по пътя ще бъдат отстранени. Това взеха решение депутатите, откакто дефинитивно одобриха измененията в Закона за придвижвания по пътищата.

Със 136 гласа "за ", 6 "против " и 16 "въздържал се " те дефинираха, че управлението на спазването на разпоредбите за придвижване би трябвало да става по безвреден метод, като се обезпечава нужната видимост. Така на процедура пътните знаци, които обозначаваха местата за видеоконтрол би трябвало да бъдат отстранени.

Проектът беше импортиран от 20 депутати от ГЕРБ, откакто министър председателят Бойко Борисов свика изключително съвещание на кабинета, на което подреди незабавни ограничения против злополуките и за понижаване жертвите на пътя.

С признатите промени, избраните от министъра на вътрешните работи служби имат право да правят надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижването по пътищата с коли, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът се реализира единствено в обсега на средствата за видеозаснемане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР