Знаци преди камерите за скорост вече окончателно няма да има.

...
Знаци преди камерите за скорост вече окончателно няма да има.
Коментари Харесай

Окончателно: Снимат джигитите без предупреждение

Знаци преди камерите за скорост към този момент дефинитивно няма да има. Предложението за смяна в Закона за придвижване по пътищата бе утвърдено и на второ четене от депутатите в пленарна зала. Така преди да влезе в действие остана единствено да бъде оповестено в Държавен вестник.

Новият текст, който на процедура отстранява въпросните табели, гласи, че при осъществяване на функционалностите си избраните от министъра на вътрешните работи чиновниците имат право да правят надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижването по пътищата с коли, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът се реализира единствено в обсега на средствата за видеозаснемане. Предният текст на закона гласеше, че се отбелязват места за надзор по спазването на разпоредбите за придвижване от всички участници в придвижването, като слагат пътни знаци и техника за видеонаблюдение, а контролът се реализира единствено в обсега на средствата за видеонаблюдение, съобщи БГНЕС.

Депутатите също по този начин одобриха и останалите оферти от пакета промени. От тук нататък КАТ ще смъква номерата на колите, ръководени от неправоспособни водачи. Това ще става без значение дали въпросният автомобил е бил ръководен от притежателя или от друго лице, на което той го е дал. Спирането от придвижване на колата ще бъде за период от 1 месец. Наказателната мярка ще се ползва в случай, че хванатият да кара пийнал е с централизация на алкохол над разрешените 0.5 промила. и 1 година. Същата глоба ще се постанова и при шофиране след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, съобщи БГНЕС.

Именно този текст провокира бурни диспути в пленарната зала, заради обстоятелството, че в предния си тип беше написано, че същата норма важи и за притежател, който позволява или дава ръководството на моторно транспортно средство на разположение, което не има съответното удостоверение за ръководство и/или е използвало алкохол с централизация в кръвта над 0.5 на хиляда, наркотични субстанции или техни аналози - за период до един месец.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР