Знанията на съвременния човек за древните култури са доста ограничени.

...
Знанията на съвременния човек за древните култури са доста ограничени.
Коментари Харесай

5 големи тайни, скрити в известни артефакти

Знанията на актуалния човек за античните култури са много лимитирани. Но достигналите до наши дни артефакти дават мотив да считаме, че преди хилядолетия на нашата планета са съществували развити цивилизации.

Вижте 5 секрети текста, скрити в известни артефакти:

Тайните на фараона

Един от най-интересните артефакти в египтологията е златната лицева маска на Тутанкамон. Таен текст отвътре разкрива, че може би е била направена доста преди царуването на Тутанкамон. Откритието е направено инцидентно през 2015 година, когато музеен служащ счупил брадата на маската и се опитал да я постави назад. Изследователите считат, че огромна част от златната гробница на Тутанкамон е била направена за неговата мащеха.

 златната маска

Схемата на пирамидата

Голямата пирамида в Гиза съдържа многочислени скрити секрети и пространства. Мистериозните тесни коридори водят от покоите на краля и кралицата надълбоко навътре в пирамидата. В продължение на години откривателите са били възпрепятствани да изследват дълбочините на шахтите с каменни порти, закрепени с медени щифтове. Но през 2011 година особено създаден за задачата робот съумява да се провре там и разкрива странни писмени знаци, нарисувани с алена багра.

Вълшебните думи

През 2015 година откриватели отключиха тайните на сребърния свитък, разкриващ антични заклинания и проклятия, написани на арабски език, в който са употребявани и гръцки букви и песни. Магическият талисман се състои от извънредно фино фолио от сребро и дребен текст от незнайна вяра. Предполага се, че е от античен град от 2000 години преди Новата епоха, който е бил опустошен от мощно земетресение.

Часовникът на Ейбрахам Линкълн

По време на гражданската война в Америка, която стартира на 13 април 1861 година, часовникът на Ейбрахам Линкълн е в ръцете на ирландския часовникар Джонатан Дилън, който отбелязва бомбардировките във Форт Съмтър. 150 години по-късно часовникът е дарен на музея във Вашингтон от внука на Линкълн. Скритият текст в него е открит чак през 2009 година.

 часовникът на Ейбрахам Линкълн

Съобщение под обелиска на Мусолини

Обелискът на Мусолини е повдигнат в Рим през 1932 година и под него е заровено прикрито обръщение за бъдещите цивилизации. Тайният текс не може да се прочете в истинския му тип, защото над него стои 300 тона каменен обелиск. Но професорите Бетина Райт и Ламер и са употребявали скрити източници от архивите на Рим, с цел да го разчетат. Тексът съдържа 1200 думи и е написан от Аурелио Джузепе Аматучи.Той разказва историята на фашизма и възхода на Мусолини.



Източник: Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР