Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади

...
Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади
Коментари Харесай

"Подкрепи една мечта": 30 ученици и студенти в неравностойно положение получиха стипендии

Знанието и образованието са мощ, която в ръцете на младежи води до един по-добър свят, акцентира президентът на церемонията в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2

Знанието и образованието са мощ, която в ръцете на младежи води до един по-добър свят. Бъдете настойчиви, упорити и поредни, тъй като от вас ще се изискват доста старания. Не се отхвърляйте от трудностите по пътя, а ги използвайте за трамплин към последващи триумфи. Това съобщи президентът Румен Радев в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, където се срещна със студентите и учениците, които получиха еднократна стипендия от самодейността на президента „ Подкрепи една фантазия “ за 2019 година



Еднократна стипендия получиха 22 студенти и 8 възпитаници в 12 клас, които са приключили предходната образователна година с отличен триумф. Сумата от 51 636.29 лв., набрани посредством дарения по време на благотворителната акция, беше разпределена измежду студентите и отличните възпитаници, които подписаха през днешния ден договорите си за стипендии в президентската институция. Студентите първи курс получиха стипендии в размер на 1892, 55 лв., а отличниците – стипендии от 1250 лв..

В приветствието си пред младежите президентът напомни, че на абитуриентския бал т.г. е поискал да има най-малко дузина студенти, признати през 2019 година. „ Благодаря ви, че надхвърлихте доста тази численост – 22-ма сте. Поздравявам ви за вашата храброст и упоритости да продължите вашето обучение във висше учебно заведение “, сподели президентът.

„ Не забравяйте хората, които ви оказват помощ да се развивате и да намирате своята вероятност в живота “, прикани още Румен Радев и благодари на великодушните донори, които са повярвали в младежите и са им дали късмет и нови благоприятни условия в живота.

Администрацията на Президента дава еднократна финансова помощ на младежите в неравностойно състояние от самодейността „ Подкрепи една фантазия “, които през академичната 2019/2020 година са признати за студенти в първи курс.

Финансова поддръжка получават и учениците от 12 клас, които са настанени в обществени услуги, и които са приключили с отличен триумф образователната 2018/2019 година Румен Радев напомни, че през 2018 година за първи път по самодейността бяха въведени стипендии за възпитаници с отличен триумф, което се е трансформирало в сериозен тласък.

На церемонията участваха брачната половинка на президента Десислава Радева, преподаватели и възпитатели на младежите в неравностойно състояние и представители на партньорски институции по самодейността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР