Знамето на пилона Рожен също беше свалено наполовина в деня

...
Знамето на пилона Рожен също беше свалено наполовина в деня
Коментари Харесай

Свалиха наполовина знамето на пилона в Рожен заради националния траур

Знамето на пилона " Рожен " също беше свалено на половина в деня на траур в памет на жертвите след пагубното наводняване по Южното Черноморие. 

" В знак на съпричастност и в памет на жертвите от наводненията в община Царево на 5 септември 2023 година, националният байрак на Република България, повдигнат на Пилон Рожен, бе свален на половина ", пишат на формалната страница за съоръжението във Фейсбук.

" Дано това е последният път, в който България тъжи за почтени жертви, изгубили живота си без време! Дано тъгата и гнева на всички нас, накара политиците ни да не рискуват живота на никой от нас и спрат корупционните практики в строителството на пътища, здания и уреди, канализации и изсичането на горите ни! Ден на народен печал е, Бог да елементарни жертвите, България скърби ", прибавят още оттова.

111-метровият стълб е най-високият в Европейския съюз и беше открит тържествено през юли, въпреки че цялата самодейност събра разнопосочни отзиви и необятен публичен отзив.

Днес поради националния печал, разгласен от правителството, знамената по публичните здания би трябвало да бъдат спуснати на половина. 

В резултат от приливните вълна изгубиха живота си двама мъже и две дами, завлечени в морето.

Три дни след наводнението на 5 септември животът в засегнатите селища последователно се възвръща.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР