Знамето на израелското посолство в Москва е спуснато наполовина. Пред

...
Знамето на израелското посолство в Москва е спуснато наполовина. Пред
Коментари Харесай

Русия използва тероризма срещу Израел за вътрешна пропаганда

Знамето на израелското посолство в Москва е спуснато на половина. Пред него има дребен букет от сини и бели карамфили, отразяващи националните цветове на Израел и други цветя. Хората идват да изразят своите съболезнования за жертвите на терористичната офанзива на Хамас против Израел. Има успокоение, макар че ги бавят с цел да им се ревизират документите. Подобно успокоение царува и пред палестинската задача в съветската столица, написа " Дойче веле ".

Руслан Сюлейманов сподели пред DW, че Русия обичайно поддържа положителни връзки с Израел и Палестинската автономност. " Тези връзки към момента се основават на доверие, макар офанзивата на Русия против Украйна и обстоятелството, че връзките с Израел се утежниха ", сподели съветският специалист по Близкия изток, който живее в Азербайджан.

Той напомни опита на Русия да оправдае пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година, като сподели, че желае да " денацифицира " страната. През май същата година съветският външен министър Сергей Лавров води пропагандата още повече, като сподели, че има вяра, че " Хитлер има еврейска кръв " и че някои " от най-лошите антисемити са евреи ", имайки поради украинския президент Володимир Зеленски, който е евреин.

Неговият израелски сътрудник по това време, Яир Лапид, осъди изказването, като сподели, че е по едно и също време " непростимо и възмутително, както и ужасна историческа неточност ".

Сюлейманов сподели, че нищо " непоправимо " не се е случило по-късно с Израел.

Що се отнася до връзките сред Кремъл и палестинските чиновници, той сподели, че в последно време има повече контакти и представители на Хамас идват по-често в Москва: " Последният път беше през март тази година ".

Той обаче изрази подозрение, че съветското държавно управление е било осведомено за проекта на терористичната ислямистка организация да стартира огромна офанзива против Израел.

" Дори израелското военно разузнаване беше ненадейно ", сподели той. Въпреки това евентуално е имало някакви упования за подобен сюжет, в случай че не и в този мащаб.
 ISW: Кремъл употребява и Израел против Украйна и Съединени американски щати
ISW: Кремъл употребява и Израел против Украйна и Съединени американски щати

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната

Русия осъжда ескалацията

Елена Супонина, основан в Москва политолог от Руския институт за стратегически проучвания, който е непосредствен до Кремъл, също сподели, че съветското държавно управление евентуално не знае нищо. Тя добави, че Русия евентуално не е могла да направи доста, с цел да го предотврати, защото има други цели, а точно на западната си граница с Украйна.

Но тя уточни, че Москва евентуално " поставя старания " да играе координираща роля с арабските си сътрудници, по-специално Египет, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Катар и Иран, макар че Кремъл няма да вземе страна или да направи нещо против " терористични действия ".

Говорител на съветското външно министерство осъди " внезапната ескалация на палестинско-израелския спор ", като сподели, че е " извънредно смутен " от " спиралата на насилието ".

" Призоваваме палестинската и израелската страна да приложат неотложно преустановяване на огъня, да се откажат от принуждение и да проявят въздържаност ", сподели представителят Мария Захарова.
 Медведев: Оръжията, изпращани на Киев, ще се озоват на черния пазар
Медведев: Оръжията, изпращани на Киев, ще се озоват на черния пазар

Украинските управляващи търгуват с всичко, което имат

Прокремълските медии упрекват Запада

В съветските прокремълски медии се споделят три съществени тези: че неточности на Запада са довели до ескалацията, че войните са станали норма и руснаците, които са отишли в Израел поради войната против Украйна, в този момент ще се върнат.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, се опияни от теорията, че Западът, по-специално Съединени американски щати, е виновен за офанзивата на Хамас против Израел.

Той сподели в канала си в Telegram, че Съединени американски щати са " решителен състезател ", правейки географска връзка с войната на Русия против Украйна.

Той уточни, че спорът в Близкия изток е това, с което " Вашингтон и неговите съдружници трябваше да се оправят ". Вместо това " откачените " трябваше да " се намесят, като помогнаха на неонацистите да разделят два народа (руснаци и украинци), които са близки един до различен ".

Сюлейманов отхвърли мненията на Медведев: " Той е изключително далеч от действителността. Отдавна няма никакво въздействие. " Той обаче сподели, че забележките в действителност отразяват мнението на Кремъл, че Западът е податлив да предизвика сходни спорове, макар че това, добави Сюлейманов, е чиста доктрина на конспирацията и израелско-палестинският спор има напълно разнообразни корени.

Той изясни, че Кремъл ще завоюва от ескалацията в Близкия изток. " Атаката е похищение на вниманието от това, което съветската войска прави в Украйна ", сподели той, добавяйки, че ще бъде употребена като агитация за вътрешни цели, даже в случай че множеството руснаци евентуално не са доста заинтригувани, като се има поради, че е прекомерно надалеч и прекомерно комплицирано.

Но не за всички, защото другояче нямаше да има цветя пред израелското посолство в Москва и нямаше да арестуват жена, която стоеше там с афиш с надпис " Не на терора! "
 Британското разузнаване чака икономическо доближаване на Русия с Иран
Британското разузнаване чака икономическо доближаване на Русия с Иран

Международната изолираност принудила Москва да се насочи към не толкоз мечтани партньорства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР