Знамето е чест и достойнство за едно формирование и трябва

...
Знамето е чест и достойнство за едно формирование и трябва
Коментари Харесай

Осветиха бойното знаме на възстановеното авиоучилище в Долна Митрополия

Знамето е чест и достолепие за едно формирование и би трябвало да се пази свято и неопетнено. Пред това знаме всеки стартира своята военна работа и се заклева да служи на страната с чест. Знамето ще носи триумфи ". Това съобщи началникът на възобновеното висше военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия бригаден военачалник Юлиян Радойски. Минути по-рано бойното знаме на висшето авиоучилище бе осветено с тържествена гала в църквата " Света Троица " в Плевен.

Осветеното бойно знаме ще бъде връчено при откриването на учебното заведение в понеделник, 20 януари. Бойното знаме на учебното заведение има история. През 2001 година след предписание на тогавашния боен министър за промяна на знамената във всички формирования, в Долна Митрополия идват 2 - едното е за е образователната авиобаза, другото е за учебното заведение. Заради метаморфоза бойното знаме обаче не е връчено и чака 18 година, защитавано по правилник в образователната база до тържествения обред по освещаването му, изясни военачалник Радойски. Той регистрира пред кореспонденти:

" Започнахме работа от 2 януари и за съвсем 20 дни към този момент изградихме организационно всички структури по щатно-длъжностното разписание. Личният състав е преназначен на новите длъжности. Съгласно закона за висшето обучение сформирахме общо заседание, научен съвет и катедрите. Започваме да попълняме свободните места в учебното заведение. За да извършва дилемите, сложени от страната, то би трябвало да се разгърне в по-голям мащаб. Това ще стане в продължение на една година ". На електронните уеб сайтове на учебното заведение са оповестени специалностите, в които ще се образоват студенти и курсанти. Според концепцията за възобновяване на учебното заведение ще има цивилен специалности за водачи, инженерно-техническия състав и летищното обезпечаване. Ранният банкет стартира от 20 януари, а предварителните изпити са през април.

Предстои и много работа по създаване на инфраструктурата с отпуснатите финансови средства. С подобряването й ще можем да притеглим повече студенти. Сега учебното заведение не наподобява добре, само че след няколко месеца с публични поръчки то ще е със остарелия си образ, уверен е ген. Радойски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР