Знаменитият южноафрикански шеф готвач - суперзвездата Сиба Мтонгана - се

...
Знаменитият южноафрикански шеф готвач - суперзвездата Сиба Мтонгана - се
Коментари Харесай

Сиба – звездният шеф готвач на Южна Африка


Знаменитият южноафрикански началник готвач - суперзвездата Сиба Мтонгана - се завръща с нов сезон по Food Network - "Трапезата на Сиба: Просто превъзходно! ”.

Къде се крие тайната на Сиба? Тя прибавя във всяко ядене своя нетрадиционна фалшификация. Това е „ уау факторът ”, както тя я назовава.

„ Обичам да сготвям лесни за подготвяне африкански ястия, само че със страховит резултат. “ Казват, че и самата тя има този „ уау фактор “. Нейната сила е заразителна. Само за няколко години кулинарното й шоу се трансформира в шлагер и се излъчва в 128 страни, като в Полша и Русия води рейтинговите ранглисти.

През 2017 Сиба предложения на своята софра, освен най-близките си хора. Тя отвори личен ресторант, тъй като това е била отдавнашна нейна фантазия.

„ Обичам да си слагам цели - пет-десетгодишни. За 2015 задачата беше кулинарна книга. Вече е на пазара. 2017 взех решение, че ще е годината на ресторанта. И той отвори порти. ”

Време е за нови проекти!
 Сиба – звездният началник готвач на Южна Африка Сиба – звездният началник готвач на Южна Африка / БГНЕС
Но преди този момент ето какво споделя звездата в кухнята Сиба:

Въпрос: С кои думи би описала своите ястия?

Сиба: Прости и лесни. Аз употребявам артикули, които елементарно може да намерите във всеки супермаркет. Другото изискване е да са сезонни и локално произвеждане.

Въпрос: Кое е обичаното ти ядене, когато беше дребна?

Сиба: Казва се мфино - това е задушен лук, зелена чушка и спанак с царевично брашно. Мама ни го приготвяше за учебно заведение. Това ми припомня за дома.

Въпрос: Кои са обичани те ти моменти, свързани с кулинарията?

Сиба: Когато представях рецептите си в Лондон, Белгия, Португалия и Дубай беше ужасно преживяване. Бях и в Русия на фестивала „ Вкусът на Москва “.

Въпрос: Имаш ли си готварско мото?

Сиба: Пробвай рецептите още веднъж и още веднъж до момента в който не си 100% сигурна.

Въпрос: А в живота?

Сиба: Дай всичко от себе си, останалото остави на Господ.

Въпрос: Коя кухня обичаш?

Сиба: На първо място – азиатската, а по-късно френската.

Въпрос: Има ли хора, които се опасяват да те поканят на вечеря?

Сиба: Има хора, които са малко обезпокоени, когато съм в листата с гостите. Но аз не мисля, че това би трябвало да ги тормози. Аз съм строга единствено тогава, когато съм жури на някой конкурс.

Въпрос: Ако можеш да избираш, коя суперсила би желала да притежаваш?

Сиба: Да управлявам времето. Да го забавям, забързвам или да го връщам, изключително когато съм със сина си и гледаме Дисни Джуниър.

Въпрос: Кой би бил мечтаният ти посетител?

Сиба: Опра Уинфри. Следя кариерата й от години.

Въпрос: И в менюто ще има....

Сиба: Ще бъде брънч. Ще поднасям домашно мюсли с кисело мляко и нар, доста зеленчуци, козе сирене и яйца на очи. За десерт – бисквити флорентини и мини чийзкейк.

Въпрос: Твоето вкусно провинение?

Сиба: Хляб и сладолед!

Въпрос: Петте неща, които постоянно имаш в кухнята?

Сиба: Мляко, сирене, масло, чоризо и босилково песто.

Въпрос: Какъв съвет би дала на домакините?

Сиба: Да готвят на муден огън. Става по-вкусно. И още – постоянно да пробват до момента в който не се получи съвършеното ядене.

Въпрос: А кой е най-хубавият съвет, който ти получи?

Сиба: Майка ми ме научи, че образованието е ключът. И още – прави това, което обичаш и в никакъв случай няма да имаш възприятието, това е работа.

Въпрос: Какъв съвет би дала на тези, които посрещат доста посетители?

Сиба: Когато очаквате доста посетители, направете такова меню, в което множеството работа по приготвянето може да се направи авансово. Уверете се, че ястията са лесни, само че вкусни и представителни. Този сезон аз подготвям леки салати с пресни и с гриловани плодове или зеленчуци.

Въпрос: Какво би предложила като тристепенно меню на влюбена двойка?

Сиба: За начало – ордьовър от морски блага. Те са страховит афродизиак. Личното ми желание са скаридите и мидите, сервирани с дресинг от нар. За главно – сьомга с гриловани зеленчуци и пресни картофи. Десертът би трябвало да е шоколадов - шоколад с ядки и малини.

Въпрос: Коя е обичаната ти питиета в топлите летни дни?

Сиба: Прясно изцеден зелен сок с джинджифил и лимон или сорбе от проличава.

Въпрос: А когато си почиваш у дома?

Сиба: Специалист съм по безалкохолните коктейли. Обичам питиета на основата на ройбос и прибавям от моите обичани усети.

Въпрос: Какво обичаш да приготвяш за фамилията ти?

Сиба: Обичам да подготвям морска храна. Дори децата ми доста обичат скариди и калмари. Сега даже пастата подготвям с тях.
 Сиба – звездният началник готвач на Южна Африка Сиба – звездният началник готвач на Южна Африка / БГНЕС
Петте най-важни урока в живота на Сиба:

1. Слушай майка си, тъй като знае най-добре. С всяка минала година от ден на ден се увещавам в това.

2. Подготвяй се добре за момента, без значение дали си в кухнята, в дома или в учебно заведение.

3. Смей се доста. Не се вземай на съществено. Животът може да е предизвикателство и елементарно може да попаднеш в клопка в случай че към теб е безпорядък. Аз съм се фокусирала в това да трансформира моето странствуване на живота в развлечение. Животът е прекомерно къс, с цел да се фокусираш единствено върху едно нещо.

4. Понякога би трябвало да жертваме нещо в сегашното, с цел да получим премия по-късно. Не всичко в живота е занимателно и елементарно, само че в случай че работиш крепко, когато ти е мъчно, то светлината в тунела ще свети по-ярко, в сравнение с си очаквал.

5. Заобикаляй се с верните хора - тези, които те въодушевяват, стимулират и поддържат твоето пътешестване живот.

[b]Сиба ви кани на "Трапезата на Сиба: Просто превъзходно! “ по телевизия Food Network всеки четвъртък от 22 часа. [/b] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР