Знаменитият треньор по лека атлетика Георги Димитров коментира критично представянето

...
Знаменитият треньор по лека атлетика Георги Димитров коментира критично представянето
Коментари Харесай

Корема за олимпийците ни в Пьонгчанг: Туристите трябва да си плащат!


Знаменитият треньор по лека атлетика Георги Димитров разяснява сериозно представянето на българските олимпийци на Игрите в ПьонгЧанг 2018. Специалистът, прочут с прозвището Корема, съобщи, че и децата ще се смеят на зимните ни спортисти.

" Участниците ни на Зимните олимпийски игри станаха за смях и насмешка и за децата на улицата. Те демонстрираха тотална липса на спортна тактика и състезателен морал. Най-смешно, или по-скоро тъжно, ми стана, когато заваляха оправданията. Било им студено, духало на пистите, единствено от снега не мрънкаха. Това е все едно плувец да влезе в басейна и да каже, че му е прекомерно мокро!

На биатлонистите им духало на стрелбището! Ами това не е художествена гимнастика, където всичко им е на завет.

Нито един български състезател не отпътува квалифициран за тази Олимпиада. Имам възприятието, че те не знаят смисъла на този конгрес. Мислят си, че отиват на нормално съревнование. Аз съм будил Йорданка Донкова в 2:00 часа измежду нощ и съм я карал да тича на Белмекен, тъй като по това време щяха да й бъдат сериите на Олимпиадата в Сеул!

Трябва да има освен физическа подготовка, само че и психическа! Те всички се сринаха. Мисленето би трябвало да се промени напълно. Другото, което прави неприятно усещане, са оправданията, че сме от дребна страна. Ама ние имаме триумфи в съвсем всички спортове, на които участвахме на тази Олимпиада, като се изключи момчето с шейната, което несъмнено е упражнявало на Витоша. Освен това министерството дава много пари. Не споделям, че са доста, само че не са и малко, в случай че се дадат целеустремено и се организира естествена подготовка.

В България имаме отлични условия за подготовка в биатлона и ски бягането. Белмекен е международен център за лагери в тези спортове. Така че да не ми приказват нелепости, тъй като тези даже и туристи не са! Защото, с цел да отидеш някъде като екскурзиант, си плащаш. А тук на тези им заплаща страната ", споделя Корема пред " Меридиан Мач ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР