Знаменитият испански тенор Хосе Карерас се разделя с българската публика

...
Знаменитият испански тенор Хосе Карерас се разделя с българската публика
Коментари Харесай

​Хосе Карерас се разделя с българската публика с концерт в София през 2019 г.

Знаменитият испански тенор Хосе Карерас се разделя с българската аудитория с концерт в София на 11 май 2019 година - в зала " Арена Армеец ", оповестяват уредниците.

 © фотография: АРХИВ
В блестящото шоу, в което ще вземат участие над 120 души, ще бъдат показани всички забележителни осъществявания на именития актьор, обичани на няколко генерации. Диригент на бенефисния концерт ще е именитият испански маестро Давид Хименес. Това ще е последният концерт на фамозния тенор и за всички балкански страни. Билети за България, Македония и Румъния могат да се купуват от през днешния ден на цени от 50 до 110 лева и ВИП места по 180 лева

Музикалното завещание на Жозeп Карерас и Кол (на каталунски Josep Carreras i Coll), фамозен по света като Хосe Карeрас, в действителност не би могло да се мери като полезност. Един от Тримата тенори - дружно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго, прочут с Пучиниевите и Вердиевите си партии, Карерас оставя ярка диря в света на класическата музика и освен.

Първото си обществено осъществяване - на La donna e mobile - той прави едвам 8-годишен. На 11 година към този момент се изявява в реномирания барселонски спектакъл " Лисеу ", в опери на Мануел де Фая и Пучини. Учи в консерваторията в родния си град и през 1970 година дебютира в централни функции в " Набуко " (Верди) и " Норма " (Белини), където притегля вниманието на изпълнителката на основната роля - сопраното Монсерат Кабайе, която го кани да пеят дружно в " Лукреция Борджия " на Доницети. Това е първият огромен триумф на Карерас, напомнят от екипа.

През 1972 година дебютира в Съединени американски щати в ролята на Пинкертън от " Мадам Бътерфлай ", през 1973 година - в Лондон, през 1974 година - във Виена. На 28 година в репертоара му към този момент са 24 заглавия. През 1992 година пее на Олимпиадата в Барселона, на мястото на Фреди Меркюри, отишъл си от този свят година по-рано. Изпълнява основната роля в едноименния филм за живота на оперния артист Хулиан Галяре. На 22 септември 2006 година Карерас открива във Фуенлабрада спектакъл, който носи неговото име. Между многочислените му награди са Златен орден на каталунското държавно управление (1988) и " Принц на Астурия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР