Знаменитата певица Мария Гулегина, определена от музикалната критика като най-великото

...
Знаменитата певица Мария Гулегина, определена от музикалната критика като най-великото
Коментари Харесай

Вокалното чудо Мария Гулегина ще пее в „Набуко” на стадион „Берое”

Знаменитата певица Мария Гулегина, избрана от музикалната рецензия като най-великото трагично сопрано в света през днешния ден, ще извърши ролята на Абигайл в операта „ Набуко “ от Джузепе Верди, на 8 юли от 21 часа, на стадион „ Берое ”. Шедьовърът на италианския композитор ще бъде показан в третото издание на „ Опера на стадиона – Стара Загора ”. Мария Гулегина ще пее за първи път в България по покана на артистичния шеф на Старозагорската опера Веселина Кацарова.

На сцената до Гулегина ще застанат румънският баритон Йонуц Паску в ролята на Набуко, Ивайло Джуров – Захария, Петя Петрова – Фенена, Ивайло Михайлов – Измаил. Ще вземат участие още оркестър, хор, на Държавна опера – Стара Загора и Държавна опера – Бургас. Диригент на грандиозния театър, в който ще се включат над 300 души, ще бъде Ивайло Кринчев.

Режисьор на постановката е шефът на Старозагорската опера Огнян Драганов, театралната акомодация е на Тодор Демеров, а сценографията и костюмите – на Денис Иванов. Диригент на хора е Младен Станев. Популярната сцена с хора на поробените евреи ще бъде подсилена с непрофесионални хорове от района, Харманли, Димитровград и Хасково. Задкулисно ще взе участие и военният оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

За първи път съм в България, само че знам, че страната ви се слави с изключителни оперни гласове. Няма да ги изреждам, само че една персона не мога да не загатна – Гена Димитрова. Пяла съм с нея в Ла Скала. Тя беше покорила международните подиуми, аз тогава бях измежду младите реализатори, голям почит ” – показа на конференция оперната прима, определяна от музикални критици като „ вокалното знамение ”.
„ Бях на 20 години, когато като изправен на крака гледах Мария Гулегина в „ Тоска ” във Виенската опера. Бях изумен от гласа. Много съм разчувствуван и ми е мъчно да си показва, че ще застана до нея на една сцена ” – показа Ивайло Джуров.

Денис Иванов заяви, че костюмите са доста атрактивни, с цел да се придаде блясъка и величието на античен Вавилон.

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов съобщи, че е събрал за този величествен театър извънреден солистичен състав.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР