Знамената в централата на НАТО в Брюксел и във военното

...
Знамената в централата на НАТО в Брюксел и във военното
Коментари Харесай

Свалиха наполовина знамената в НАТО

Знамената в централата на НАТО в Брюксел и във военното командване в Монс през днешния ден бяха свалени на половина за отбелязването на 18 години от атентатите в Съединени американски щати на 11 септември 2001 година.

Пред паметника в Брюксел, отдаден на член 5 от Вашингтонския контракт, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и посланикът на Съединени американски щати в алианса Кей Хътчинсън поставиха венец в наличието на представителите на всички страни от пакта. Участниците в церемонията резервираха минута безмълвие в памет на близо трите хиляди жертви от ударите на терористите.

Помним страданието и тъгата, настъпили сутринта на 11 септември, случи се немислимото, уточни в словото си Столтенберг. Този монумент припомня, че това беше нахлуване против всички съдружници от НАТО. Борбата с тероризма е поколенческо и международно изпитание. Пътят към мира в Афганистан е дълъг и тежък. Европа и Северна Америка през днешния ден са дружно по този начин, както бяха преди 18 години, в отбрана на нашите жители и полезности, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР