Знамената на Белия дом и Капитолия бяха спуснати наполовина след

...
Знамената на Белия дом и Капитолия бяха спуснати наполовина след
Коментари Харесай

Наполовина спуснати знамена в памет на убития полиция в Капитолия

Знамената на Белия дом и Капитолия бяха спуснати на половина след стрелбата във Вашингтон, при която бяха убити двама души, измежду които и служител на реда. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласява изказване, в което акцентира, че е сломен от новината за офанзивата. Според управляващите не става дума за терористичен акт.

Три месеца след щурма на Капитолия, регионът още веднъж стана сцена на трагични събития.

Автомобил се вряза в заграждения към постройката на американския Конгрес, помитайки двама служители на реда. После лидерът се насочва с нож към други охранители. Силите на реда откриват пукотевица, нападателят е погубен.

Единият от ранените също губи живота си - той е служител на реда Уилям Евънс, който от 18 години служи в защитата на Конгреса.

Идентифициран е и виновникът - 25 годишният Ноа Грийн от Индиана, незает и без полицейско досие.

Разследващите не дефинират случилото се като терористичен акт.

" Няма данни за надвиснала опасност. Намираме се в начален стадий от следствието. Необходимо е да разберем претекста зад този неправилен акт ", сподели Робърт Конти, полицейски шеф.

Според американски медии Ноа Грийн се борел с параноя и фамилията му се тревожело за психологичното му здраве. Бил деен и в обществените мрежи, където пишел, че американските служби организират интервенция против него.

Във Facebook изразявал благосклонности към афроамериканското придвижване " Нация на исляма ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР