Знамената, които ще видите днес и които от 8 години

...
Знамената, които ще видите днес и които от 8 години
Коментари Харесай

Каракачанов: Да загърбим споровете и да бъдем просто българи

Знамената, които ще видите през днешния ден и които от 8 години не са показвани, са знамената на първообраза на Българската войска. Българското опълчение е военна част, със своите флагове, командири и униформи. Хубаво е ден преди националния празник Националният военноисторически музей да покаже тези флагове, с цел да могат тези българи, които се интересуват от личната си история, а не от празните и безсмислени разногласия към нея, да видят същинските български флагове, под които водят война българи, с помощта на чиято кръв се ражда нашето национално избавление и актуалната българска страна.

Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той откри изложбата " Знамената на Българското опълчение " в Националния военноисторически музей. Присъства и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.

В чест на 140-ата годишнина от Освобождението на България посетителите на на музея ще имат опция да видят истинските флагове на Българското опълчение. Това са Самарското знаме, връчено на 3-та опълченска тайфа, знамето на Горнооряховските въстаници, ушито за Априлското въстание и връчено на 4-та тайфа по време на Руско-турската война, знамената на 1-ва и 2-ра тайфа, ушити по предписание на Добродетелната тайфа, и знамето на 5-та тайфа, направено със средства на българската общественост в Киев.

Това оповестиха от Министерството на защитата.

 Снимка 343335
Източник:

Каракачанов напомни, че България не е получила свободата си безплатно и би трябвало да се абстрахираме от безконечните си разногласия и да бъдем просто българи. Също по този начин изиска да не се премълчават исторически обстоятелства в името на политиката.

Самарското знаме ще е изложено единствено на 3 март, а другите до 11 март в работните дни на музея. Националният военноисторически музей ще работи с вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната си експозиция.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР