Знамена на синдикат Защита бяха забелязани по време на 13-ия

...
Знамена на синдикат Защита бяха забелязани по време на 13-ия
Коментари Харесай

Синдикат се присъедини към 13-ия ден на протестите

Знамена на профсъюз " Защита " бяха видяни по време на 13-ия ден на антиправителствените митинги, заяви БНР. Това е първият профсъюз, който се причислява към настояването на оставки на държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Недоволните от ръководството се събраха още от рано сутринта пред постройката на Народното събрание, в очакване на гласуването на вота на съмнение. Сред тях беше и освободеният от ареста някогашен народен представител Минчо Спасов, който даже държа тирада пред присъстващите.

По-късно протестът се реалокира пред постройката на държавното управление, където придвижването остана блокирано за повече от час. По-късно полицията съумя да възвърне трафика по  " Цар Освободител " и " Дондуков ". През целия ден обаче пред постройката на Народното събрание имаше дребни групички от протестиращи.

Към 14.00 ч. много от участниците се насочиха към летище " София ", с цел да посрещнат премиера Бойко Борисов на държавния ВИП след завръщането му от Брюксел, където той бе на договаряния за новия европейски бюджет. Акцията  " Да блокираме Борисов на летището до Оставка! " бе организирана от Гражданско движение БОЕЦ и младежката организация на " Да, България ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР