znamena-flagove.comНапук на световната пандемия от коронавирус, Беларус се превърна в

...
znamena-flagove.comНапук на световната пандемия от коронавирус, Беларус се превърна в
Коментари Харесай

Мащабен военен парад в Беларус въпреки пандемията

znamena-flagove.com

Напук на международната пандемия от ковид, Беларус се трансформира в единствената постсъветска страна по света, която организира церемониален боен церемониал по случай Деня на Победата - 9 май, съобщи ТАСС, представена от Булнюз. Парадът беше излъчен от всички беларуски телевизионни канали. Зрители се събраха на трибуните по една от централните алеи на беларуската столица при мемориала " Минск - град воин ".

По-голямата част от присъстващите бяха без медицински маски. Присъствието на възрастни хора и ветерани в трибуните беше видимо, макар че по-рано беларуските управляващи обявиха, че тази година ще помолят ветераните да останат вкъщи заради епидемиологичната обстановка. Тази година броят на хората, които гледат парада наоколо до алеята, беше видимо по-малък спрямо минали години. По традиция президентът на страната Александър Лукашенко беше облечен във военна униформа. След като приключи обхода на войските, министърът на защитата Виктор Хренин рапортува на президента за готовността на парада.

Парадът на военна техника бе открит от именития танк Т-34 с надпис " Червено " на кулата. Бойно транспортно средство с подобен надпис под командването на Дмитрий Фроликов за пръв път нахлува в улиците на Минск на 3 юли 1944 година Като част от механизирана колона пред щандовете бяха към 180 единици военна техника. По създание това бяха нови и осъвременени модели на съоръжение и оръжие, създадени в белоруските предприятия на военно-промишления комплекс. Техниката мина с посланието " системата за национална сигурност на страната е подготвена да издържи на всяка опасност ".

Последва въздушния церемониал, в който участваха към 40 самолета и хеликоптери. За първи път изтребителите Су-30SM, закупени в Русия, прелетяха над небето в Минск. Военната част на тържествата беше приключена с осъществяване на консолидираната рота на честната стража на Въоръжените сили на Беларус. Кулминацията на парада беше театралното зрелище и осъществяване на известната ария " Ден на успеха ". Президентът на страната изпя ария дружно с доста фенове на трибуните.

След парада в Минск на площада на беларуската столица стартира тържествена гала по полагане на цветя пред паметника на Победата с присъединяване на публични делегации на държавни органи, трудови колективи на предприятия и организации в Минск, представители на публични сдружения, парламентаристи и представители на религиозните вероизповедания. За събота вечер на площад " Победа " е планувано провеждането на огромен концерт под надслова " За славата на общата победа ". Организаторите на концерта чакат над 3500 фенове да участват на площада. Чествания се организират и през днешния ден в други градове на Беларус, въпреки и не толкоз огромни, колкото са нормално.

Късно вечерта в Минск и регионалните центрове в чест на Деня на успеха ще се организира празнична заря. Властите в Беларус неведнъж бяха подложени на критика за неглижирането на пандемията от ковид в страната, като Минск реши да не стопира нито едно от футболните и спортните си шампионати. Към днешния ден инфектираните с коронавирусна зараза надвишават 21 хиляди души, умряли са 121 пациенти.   

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР