Знам основните имена в проектокабинета. Хората в него са неполитически

...
Знам основните имена в проектокабинета. Хората в него са неполитически
Коментари Харесай

Росен Желязков: В правителството Габриел влизат до пет министри от ДПС и "Има такъв народ"

Знам главните имена в проектокабинета. Хората в него са неполитически натоварени, с висока експертиза, с нужните полезности и добродетели. Това сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " ръководителят на Народното събрание от ГЕРБ Росен Желязков. В отговор на въпрос, той посочи, че в него има сред нула и пет представители, посочение от Движение за права и свободи и " ИТН ". Това са двете партии, които за момента са оповестили, че биха подкрепили държавно управление с първия мандат.

В петък, че в понеделник ще занесе на президента директория със конструкция и личен състав на министерския съвет. За момента обаче наподобява по-вероятно държавното управление да не бъде утвърдено от Народното събрание, като ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " ИТН " имат общо 116 депутати, при нужни най-малко 121.

Росен Желязков не уточни дали Движение за права и свободи или " ИТН " има повече представители, само че уточни, че при нечетен брой техни министри, няма по какъв начин да има паритет. По-рано през днешния ден Делян Добрев от ГЕРБ уточни, че измежду министрите, посочени от партията, няма нито един, който към този момент да е взел участие в кабинет на партията.

По мотив сред водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и дали може да се чака изненада, Росен Желязков сподели, че не е чул някоя партия да е трансформирала позициите си и да има желание да премине поставените червени линии. Той засяга декларираното нееднократно желание от представителите на новата коалиция да не гласоподават за кабинет на ГЕРБ, или държавно управление, в което партията на Борисов има министри.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР