Знам колко враждебна е средата в София към хората с

...
Знам колко враждебна е средата в София към хората с
Коментари Харесай

Манолова седна в инвалидна количка, за да изрази съпричастността си към хората с увреждания

Знам какъв брой враждебна е средата в София към хората с увреждания, по какъв начин наподобяват обществените служби, какъв брой са налични улиците и тротоарите, които много постоянно липсват, както и проблемите, които имат с градския превоз. Това съобщи пред публицисти пред Съдебната палата претендентът за кмет на столицата Мая Манолова, която се срещна с жители в неравностойно държание, съобщи кореспондент на Novini.bg

Манолова седна в инвалидна количка, с цел да изрази съпричастността си към хората с увреждания и да показва какъв брой мъчно е тяхното напредване из града.



,,С майките на деца с увреждания през предходната година постигнахме триумф – започнахме дружно промяната в политиките за хората с увреждания, само че това е единствено началото. Реално за средата не сме създали нищо, тъй като и Националният фонд, който трябваше да бъде основан, посредством който трябваше да се обезпечи налична среда и в частните здания, към момента не действа. Има още доста какво да се направи. През времето, в което бях омбудсман и в този момент като претендент за кмет си давам сметка, че това зависи от сърцата на хората, които са в Общината – какво ще създадат за хората с увреждания и по какъв начин ще създадат средата по-достъпна. Мисля си, че това е в нашите ръце'', показа Мая Манолова.



Хората споделиха, че нямат подобаваща инфраструктура да се придвижват даже до обществените служби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР