Знам какво направих и не съжалявам. Съжалявам, че предложих на

...
Знам какво направих и не съжалявам. Съжалявам, че предложих на
Коментари Харесай

Бизнесменът, дарил медицинско оборудване при условие: Знам какво направих и не съжалявам

Знам какво направих и не скърбя. Съжалявам, че предложих на държавна болница, а не на частна. Аз първо работя, по-късно се възнамерявам по-дълбоко. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ предприемачът Ивайло Пенчев, който подари здравно съоръжение при изискване на Александровска болница в изискванията на зараза от ковид, само че след гръмък публичен отзив, го отдръпна.

„ Първата ми концепция беше да купя 5 машини, които да сложим в офиса и в случай че на някой му потрябва да ги употребяваме. После взехме решение да предложим на някоя болница да им ги предоставим, само че при потребност да ги употребяваме с преимущества. Шефът на Александровска болница се съгласи, преведохме им парите. След това всичко излезе и провокира доста мнения и се изля куп мръсотия против нас, ни върнаха дарението “, разясни той.

Александровска болница върна на Ивайло Пенчев подаяние от над 200 000 лв. поради сложено изискване

„ В момента казусът е, че няма машини и аз предложих да оказа помощ. Аз не се отхвърлям. Заехме се да търсим машини. В момента можем да внесем единствено от Китай. Свързахме се с снабдители. Посъветвахме се с специалистите и избрахме най-хубавите машини, които също така са и евтини. Утре закупувам първите 10, в случай че всичко е наред ще поръчаме още. Тези машини ще бъдат дарени под изискване. Три лечебни заведения към този момент са съгласни “, разкри Пенчев, само че отхвърля да ги назове. По думите му става въпрос за частни лечебни заведения.

„ За да няма дефицит на машини, дано се включат повече хора, като мен. Това, което предлагам не е нелегално или аморално. Затова ще купим доста машини. Представете си, че би трябвало първо да се погрижите за вашето семейство или за всички останали? Кое е по-морално? “, попита той

. „ Тези, които ме атакуват не са купили една машина. Аз ще се грижа за хората, които обичам и ще върша дарения. Нека дарим вместо 10 машини – 300 “, прикани предприемачът.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР