Знам, че в момента не се чувстваш добре. Знам, че

...
Знам, че в момента не се чувстваш добре. Знам, че
Коментари Харесай

Един текст за дните, в които ни е най-тежко...

Знам, че сега не се чувстваш добре. Знам, че усещаш тялото си износено, а душата изморена. Знам, че си нервна, че тъгата те връхлита като бурна вълна. Знам, че не си добре, а всичко, което искаш, е да бъдеш добре. Изписано е на лицето ти.

Виждам тъмните кръгове под очите ти и тежестта върху раменете ти. Виждам, че стойката ти е леко приведена, чувствам, че усмивката ти е някак счупена, не напълно откровена. Мога да усетя самотата ти, това възприятие на изгубеност, което те е вцепенило.

Иска ми се да имаше вълшебни хапчета за такива моменти. Някой сироп или запарка, които да карат всяко човешко създание да се усеща добре. Иска ми се да можеше да залепим счупените си души с лепенка. Но не можем. Няма вълшебна запарка, няма бързо лекуване за разрушени сърца и души.

Но има нещо, което желая да знаеш, има думи, които би трябвало да чуеш. Защото думите носят задоволително изцелителна мощ в себе си:

Ти заслужаваш благополучие. Истинско благополучие. От това благополучие, което изпълва сърцето ти с топлота.

Заслужаваш да се чувстваш добре, да знаеш, че светът не е срещу теб, да не се бориш против течението.

Знам, че сега не ти е до такива приказки. Особено когато си тъжна и си надалеч от това да обичаш себе си. Но въпреки всичко желая да знаеш какво заслужаваш, тъй като няма да е все по този начин. Ще предстоящ още веднъж щастлива!

В момента не би трябвало да забравяш, че си специфична. Специална си, даже когато се чувстваш зле и си самотна. Специална си, въпреки и да си облечена със остарялата си пижама, да не искаш да виждаш никой и да си затворена у дома, гледайки филм, който мислиш, че ще те накара най-малко да се усмихнеш.

А ти ще се усмихнеш още веднъж, бъди сигурна. Защото си обичана. И не си сама. Никога не си била сама, въпреки и да си го мислиш от време на време.

 жена тъжна горест Unsplash.com

Ти си толкоз специфична. И един ден в действителност ще се почувстваш като такава.

Но дотогава знай, че не е проблем, в случай че през днешния ден просто си останеш у дома и не правиш нищо. Или в случай че го направиш и на следващия ден. Няма нищо неприятно в това да не си продуктивна понякога. Окей е, в случай че не свършиш всичко едновременно. Защото най-трудната част от живота е тази, в която просто се опитваш да преживееш деня.

Ето за какво не е проблем, в случай че прекараш идващите няколко дни просто преживявайки. Това мъчно време няма да продължи постоянно. Това е единствено интервал, да, уморителен интервал, само че е време, което ще премине като всяко друго. Просто не би трябвало да се отказваш.

 жена тъжна горест Unsplash.com

Ето за какво те поучавам да си облечеш най-удобните облекла, да си направиш чаша с обичана напитка и да направиш всичко това, което ще държи главата ти над водата.

Ти заслужаваш благополучие и то ще те откри. Просто му би трябвало малко време.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР