Знам, че правителството на България е било подложено на същия

...
Знам, че правителството на България е било подложено на същия
Коментари Харесай

Руският посланик Макаров направи голямо признание за Бойко Борисов

Знам, че държавното управление на България е било подложено на същия напън, както държавните управления на другите страни в Европейски Съюз по случая „ Скрипал “. България обаче в действителност взе рационално решение и Бойко Борисов прояви политическа мъдрост. Това разяснява през днешния ден съветският дипломат Анатолий Макаров, който бе в Банкя пред паметника на Юрий Гагарин, с цел да означи 57-годишнината от първия полет на човек в Космоса.

Той категорично уточни, че Русия високо цени позицията на България като градивна и добре претеглена, взета в името на национални ползи и уважаваща руско-българските връзки, както и историята им. Според него всичко случило се в британския град Солзбъри е било откровена антируска провокация от страна на Англия и тези които стоят зад нея – измежду тях и Съединените щати. Посланикът още веднъж повтори, че Русия няма никаква изгода от отравянето на някогашния си разузнавач. А това че е провокация, говорели и последващите дейности, които са се развили мълниеносно след този скандал. Анатолий Макаров изрази безпокойствие от протичащото се в Сирия и последвалата провокация с химическо оръжие там.

Той уточни, че още предишния месец те са предупреждавали на всеослушание, че чакат точно такива дейности, само че никой не им е обърнал внимание. Посланикът бе безапелационен, че Русия няма нищо общо нито в отравянето на Скрипал, нито с „ химическата офанзива “ в сирийския град Дума. Той уточни за следващ път, че в случай че в действителност Русия е употребила химическо вещество, от дълго време Скрипал и щерка му, да не са живи.

„ Това е терористична офанзива против жител на Русия каквато е Юлия Скрипал “, съобщи той и изрази страдание, че на Русия е било отказано да взе участие в следствието. Той допуска, че някогашният разузнавач и щерка му ще бъдат отведени и скрити в Съединени американски щати, а случилото се ще тежи на съвестта на Англия, която постоянно е работила по подобен метод в връзките си с Русия. „ Сега обвиняванията са, че Русия и Сирия са две страни, които употребяват химическо оръжие против свои жители, представяте ли си до каква степен стигнаха обвиняванията към нас. Това е безумство, с което ние не можем да се съгласим, безапелационен беше дипломат Макаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР