Знам, че мандатът ще е труден и тежък, но предстои

...
Знам, че мандатът ще е труден и тежък, но предстои
Коментари Харесай

Гешев очаква труден мандат, но обеща повече справедливост за хората

" Знам, че мандатът ще е сложен и тежък, само че следва да отговоря на упованията на българските жители за повече правдивост. Прокуратурата ще се отвори за хората. " Това даде обещание Иван Гешев в първата си тирада като основен прокурор в зала " Тържествена " на Съдебната палата.

Той благодари на сътрудниците си прокурори, тъй като те посочили, че са екип.

" Аз съм основен прокурор с помощта на тези хора и ще се оправим с това, което следва ", разгласи Гешев.

Той перифразира и думи на Ейбрахам Линкълн, че " може да вървим постепенно, само че в никакъв случай не вървим обратно " и добави, че " каузи трябват, а не думи ".

Гешев поздрави и някогашните основни прокурори, които участваха на тържествената гала, тъй като съгласно него някогашни основни прокурори нямало.

Преди него приказва Сотир Цацаров. " Убеден съм, че прокуратурата ще остане в правосъдната власт ", разгласи той от трибуната и благодари на сътрудниците си за силата и извоюваните борби.

Цацаров обаче посочи, че може би би трябвало да благодари и на тези в политиката и правосъдната власт, които през последните 7 години са атакували прокуратурата.

" Те по този начин и не схванаха, че офанзивите им ни направиха по-силни. Лесен мандат имат единствено хора, които не вършат нищо ", разгласи някогашният към този момент основен прокурор.

Извън залата Цацаров заяви, че стартира работа в Антикорупционната комисия в петък. " Просто ще отида на работа ", посочи той.

Тържествената гала по полагането на клетва продължи към 30 минути в препълнената зала. В нея пристигнаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, конституционни съдии, членовете на Висшия правосъден съвет, вътрешният министър Младен Маринов и правосъдният Данаил Кирилов, съвсем цялото управление на вътрешното министерство, шефовете на служби, президентството бе показано от проф. Емилия Друмева и Пламен Узунов, ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков и на Софийския градски съд Алексей Трифонов.

На церемонията бяха и някогашните основни прокурори Никола Филчев и Васил Мръчков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР