Знам, че има дискусия в Швейцария относно износа на военни

...
Знам, че има дискусия в Швейцария относно износа на военни
Коментари Харесай

Зеленски настоя Швейцария да разреши реекспорта на оръжия за Украйна

" Знам, че има полемика в Швейцария по отношение на износа на военни материали за отбраната на Украйна. Това би било жизненоважно. Имаме потребност от оръжия, с цел да можем да възстановим мира в Украйна ", заяви Зеленски във видеообръщение към двете камари на швейцарския парламент.

 

Известно е, че Швейцария има дългогодишна политика да не разрешава реекспорта на закупено от нейни производители оръжие за страни, които са в спор. Миналия ноември Берн наложи в допълнение ембарго за муниции, ориентирани към Русия или Украйна.

 

Казусът генерира просторен спор в Швейцария, която трябваше да балансира своята външнополитическа традиция на неутралитет, като в същото време регистрира опасенията на своите европейски съседи и локалната си оръжейна промишленост, написа Ройтерс.

 

Облечен в елементарна черна тениска с надпис " Украйна " на гърдите му, украинският водач благодари на Швейцария за използването на глобите на Европейски Съюз, към които страната се причисли.

 

" Много е значимо да проявим взаимност, тъй като тези наказания ще ни оказват помощ да сложим завършек на експанзията ", акцентира той. Трябва да засилим глобите ", добави президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР