Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден

...
Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден
Коментари Харесай

Часът на Земята: Свържи се с природата


Знаковото международно събитие на WWF, Часът на Земята, за следващ път сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата.

[i]

Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната самодейност на WWF сплотява обособени хора, бизнеси и държавни управления в търсене на решения и съответни дейности за създаване на здравословно и стабилно бъдеще за всички. [/i]

В България през 2018 година 109 общини се причислиха към Часа на Земята и на доста места бяха проведени концерти, надпревари и прожекции на филми за природа. В София Столичната община взе интензивно присъединяване в отбелязването на международната самодейност с поредност от екологични начинания.

Точно в 20:30 часа се случи и обичайното изгасяне на светлините на значими общински здания.

Фасадите на знакови здания като Президентството, катедралата Александър Невски, Народното събрание и Народния спектакъл “Иван Вазов ” бяха притъмнени за час. Настроение и атмосфера принесе и съпътстващото огнено шоу с присъединяване на спектакъл на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас" пред Народния спектакъл.

Но въпреки всичко Часът на Земята е доста повече от 60 минути на мрачно!

Започвайки като алегорично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 година, Часът на Земята към този момент се отбелязва допълнително от 180 страни като международен споделен миг на взаимност за планетата.

През последното десетилетие Часът на Земята въодушеви милиони да поддържат и да вземат участие в планове за запазване на климата и на природата, ръководени от WWF и доста организации. Движението спомогна за основаването на 3,4 милиона хектара предпазена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена "Часа на Земята" в Уганда и оказа помощ за приемането на ново законодателство за запазване на моретата и горите в Русия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР