Знаковият строителен бос Методи Бачев е на ръба на фалита

...
Знаковият строителен бос Методи Бачев е на ръба на фалита
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Жестока драма - знаков строителен бизнесмен затъна в хазарта! Босът на "Агромах" пред фалит!

Знаковият строителен необут Методи Бачев е на ръба на банкрута поради влечението си към хазарта. Това разкриха пред БЛИЦ негови другари, които са втрещени от склонността му да губи десетки хиляди левове в игралните зали на София и страната.

Името на Бачев доби скандална популярност около следствието на прокуратурата при което в офис на компанията му бе открит сак с 1 000 000 евро.

Нощните му похождения в
казината са на път да срутят и компанията му " Агромах ". Подаването на залози е гарнирано с ударни дози алкохол, а остатъкът от благосъстоянието му минава в бюстовете на фолкпевиците, в които пъха едри лилави банкноти от най-актуалната европейска валута. Една от изпълнителките, която е усетила щедростта му е Софи Маринова, научи БЛИЦ.

Независимо, че благоевградският необут, прочул се с пиянска изцепка против премиера Борисов и кмета на Симитли Апостол Апостолов, да е усвоил към 400 милиона лв. за градеж на пътища, единствено през последните 2 години, настоящото положение на сдружението му по никакъв начин не е цветущо.

Служителите на " Агромах " признават под сурдинка, че Бачев е мощен единствено в дисциплината " пиянство и празнодумство ", само че не и като действен шеф на най-могъщата компания в България. Управлението на сдружението било повече от кошмарно, а милионите се губели по безкрайните гуляи на началника.

" Фирмата е затънала в заеми, става въпрос за задължения от над 100 милиона към 3 български банки ", разкрива досегашен чиновник на пътната компания.

Наскоро скандалният началник пробвал да изтегли нов заем от 100 милиона лв.. Бачев обяснил, че щял да усвои 1 милиард лв. от страната за тунел през " Кресненското дефиле ", макар че компанията реализатор на плана още не била определена. Бизнесменът нашумя след банкрута на КТБ, когато реши да спести над 10 милиона лв. теглени заеми посредством регистрирането на компанията " Индустриални вложения ". Тя стартира да подписва цесии. Не след дълго " Агромах " трансферира вземането си от Агенция " Пътна инфраструктура " към " Индустриални вложения ".

Целта е тези пари да не постъпват в държавния Фонд за обезпечени влогове. " Индустриални вложения " трансферира това взимане на друга компания, обвързвана с " Агромах " - " Агромах Холидей ", която не реализира никаква активност от 2011 година, когато е записана, изяснява схемата финансистът Борис Марков. През пролетта Марков, който е някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили през 2012 година, подаде сигнал в прокуратурата против далаверата с парите на КТБ на пътищаря, само че резултатът от следствието към момента не е прочут.

Срещу " Агромах " продължава да се води дело за източени 14 милиона лв. от Данък добавена стойност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР