Знаковият подсъдим Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си,

...
Знаковият подсъдим Валентин Димитров-Вальо Топлото се отказа от адвоката си,
Коментари Харесай

Куриоз! Вальо Топлото се отказа от адвоката си – нямал пари за хонорара му…

Знаковият обвиняем Валентин Димитров-Вальо Топлото се отхвърли от юриста си, защото нямал пари за хонорара му. Това сподели самият той в Софийския градски съд преди съвещание по едно от делата му, по което дава отговор за заграбване на близо 6 млн. лева от столичната “Топлофикация”, съобщи 24 часа.

На 8 февруари т.г. Димитров излезе от пандиза, откакто изтърпя 3-годишна присъда за корупция.

“Отказвам се от юрист Венцислав Дудоленски, защото от 2006 година сметките ми и тези на жена ми са блокирани и нямам с какво да му платя. Моля да ми назначите длъжностен защитник”, отсече Димитров пред съда.

“Надявам се да не шиканирате съзнателно процеса”, отвърна му арбитър Величка Цанова. И с цел да не наруши правото му на отбрана, отсрочи делото за 30 март, за когато от Софийската адвокатска гилдия ще изпратят длъжностен повереник на Димитров.

Това е едно от двете висящи каузи против Димитров, то е и най-голямото по размер. Разследването стартира през 2006 година, само че по-късно досиетата бяха неведнъж връщани от съда на прокуратурата поради недоразумения в обвинителния акт.

Според прокуратурата пари от “Топлофикация” са източвани, като са купувани арматурни детайли от компания “Шибър” на повишени цени или на части, което ги е оскъпявало, а също така е заобикалян Законът за публичните поръчки.

Заедно с Димитров подсъдими са и шефката на компания “Шибър” Мая Стоилова и Лина Абланска.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР