Знаковият играч в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад

...
Знаковият играч в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад
Коментари Харесай

Пеньо Чешкия остава зад решетките

Знаковият състезател в ъндърграунда Пеньо Мангъров – Чешкия остава зад решетките на следствения арест до привършване на правосъдния развой против него. Това реши пловдивският апелативен съд през днешния ден, като единствено удостовери определението на миналата инстанция. Срещу него бяха повдигнати две обвинявания – за похищение и обезчестяване на жена от Пловдив.

Магистратите одобриха, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на Мангъров е точно „ задържане под стража “. Това обосноваха с обстоятелствата, че и за двете тежки умишлени закононарушения се санкционират със затвор, като за отвличането се плануват от 10 до 20 години или пожизнен затвор. Освен това от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Чешкия е съпричастен към закононарушенията.

Съдиите споделиха доводите на окръжните магистрати, че е налице действителна заплаха при по-лека мярка от задържане под стража обвиненият да извърши закононарушение, защото зад тила си има доста закононарушения, в това число такива срещу личността, изнудване и насила. Апелативният съд одобри, че съществува и действителна заплаха да се укрие.

Определението е дефинитивно.

На предходното съвещание стана ясно, че отвлечената и изнасилената от Пеньо Мангъров пловдивчанка сама карала колата със 170км/ч до София. Това съобщи юрист Красимир Елдъров, който пое отбраната на рецидивиста.

Той твърди, че няма по какъв начин да става дума за похищение, защото на влизане в столицата колата, в която пътували Мангъров и дамата, била спряна от униформени чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Те ревизирали всички документи и пуснали транспортното средство. Освен това, Елдъров твърди, че дамата била върната още на идната заран в Пловдив, защото имала ангажимент, което разбивало тезата за отвличането.

Делото се гледа при закрити порти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР