Знаковите правила на ЕС в областта на цифровите технологии задължават

...
Знаковите правила на ЕС в областта на цифровите технологии задължават
Коментари Харесай

Предстои Европейският парламент да проведе окончателно гласуване за ограничаване влиянието на технологичните гиганти

Знаковите правила на Европейски Съюз в региона на цифровите технологии задължават онлайн фирмите да пазят потребителите от нелегално наличие, покачват отчетността и лимитират пазарната мощност на софтуерните колоси. Предстои Парламентът да организира окончателното гласоподаване на новите Законодателен акт за цифровите услуги (DSA) и Законодателен акт за цифровите пазари (DMA) - два основни законопроекта, които имат за цел да се оправят с публичните и икономическите последствия от софтуерната промишленост, като открият стандарти за по-безопасно и по-отворено цифрово пространство за потребителите и по-справедлив дигитален пазар за предприятията.
Съгласно Законодателния акт за цифровите услуги (DSA), онлайн платформите - като обществените медии и онлайн магазините - ще би трябвало да подхващат ограничения за отбрана на своите консуматори от нелегално наличие и артикули. Много огромните онлайн платформи и услуги ще бъдат обект на по-строги отговорности, пропорционални на рисковете, които те съставляват за обществото. Големите софтуерни компании ще би трябвало да бъдат по-прозрачни във връзка с своите интервенции и да подхващат дейности за попречване на разпространяването на дезинформация и неподходящи въздействия върху главните права. Таргетираната реклама ще бъде лимитирана, а " тъмните модели " (dark patterns) и други подвеждащи практики ще бъдат неразрешени.
Законодателният акт за цифровите пазари (DMA) се концентрира върху нелоялните практики, прилагани от най-големите онлайн платформи, настоящи като " пазачи на осведомителния вход " (gatekeepers) на цифровия пазар, като да вземем за пример обществените мрежи, месинджърите и търсачките. Целта е да се открият равнопоставени условия на конкуренция, с цел да се насърчат растежът и нововъведенията, както и по-големият избор на услуги за потребителите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР