Знакови лица от предишните състави на Народното събрание от групата

...
Знакови лица от предишните състави на Народното събрание от групата
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Изпъдиха знакови лица от ДБ в листите в навечерието на вота

Знакови лица от предходните сформира на Народното събрание от групата на Демократична България са били натирени на неизбираеми места в листите в София директно преди регистрацията на описите за трите многомандатни региона, при все това, точно те ще имат най-широка представителност за десницата в идващия парламент.

Алармата биха тази заран последователи и симпатизанти, а и членове на Демократична България, а във фейсбук се нароиха стотици мнения против решението на управителните фактори в " Да, България " и ДСБ - Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов. А точно: 

Кремена Кунева, Мартин Димитров и Георги Ганев да отпаднат от първите позиции в кандидатдепутатските листи.


Кремена Кунева


Мартин Димитров


Георги Ганев 

Все отново решението не било дефинитивно и е допустимо да се касае за публично тестване на настроенията, само че е несъмнено, че към този момент са почнали брожения против част от доближените на водачите и изключително на генерала. Любимецът на някогашния началник на НСС Стоян Михалев се оказва, да вземем за пример, побутнат още веднъж към водаческо място (или като подгласник - б.р.), за сметка на посочените политици. 

В разногласието рано сутринта се наложи да се намеси и някогашната говорителка на кабинета " Петков " Лена Бориславова, която по думите на шефа си Кирил още веднъж намира място в листите. Тя опита да изясни, че Кремена Кунева сама е отказала присъединяване във вота на 2 април, по персонални съображения. " Когато някой не желае да влиза в листите, това е негово персонално решение. Ние няма по какъв начин да го накараме принудително ", твърди Бориславова. 

Но тезата не мина, тъй като се появи в това време и информация, че една от най-дейните депутатки в 48-ия парламент, въпреки и от гражданската квота в Демократична България, е била " засилена " чак на неизбираемото 17-о място в идния за регистрация лист за един от столичните региони, евентуално 24-и. 

Вчера неведнъж фактори в " Продължаваме промяната " като Никола Минчев и акад. Николай Денков уверяваха в народен ефир, че трагични разногласия за листите сред тях и Демократична България нямало. Оказва се обаче, че Политическа партия изрично бранят броя си и съотношението 3:1 в тяхна изгода пред претендентите от така наречен градска десница, без значение от заслугите по политики и национални дела в последните няколко месеца. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР