Знакови лица от БСП през годините се събират днес в

...
Знакови лица от БСП през годините се събират днес в
Коментари Харесай

Бивши и настоящи от БСП пробват ново ляво обединение

Знакови лица от Българска социалистическа партия през годините се събират през днешния ден в опит да основат ново ляво обединяване. Сред тях са някогашният президент Георги Първанов, някогашните червени остриета Татяна Дончева, Мая Манолова и Георги Кадиев, Румен Петков, Костадин Паскалев, Симеон Славчев.  

Всички те бяха в първите редици на социалистическата партия и по разнообразни аргументи се разделиха с нея, след което сътвориха свои партии или цивилен придвижвания. Изключение прави единствено Костадин Паскалев, който към момента е член на Столетницата. Той е и апетитен за основател на обединяването, което в изявление за „ 24 часа “ назовава „ начало на равнопоставен диалог в лявото пространство, в това число с Българска социалистическа партия “.  

Формално този диалог ще стартира със среща – кръгла маса, озаглавена „ Лява България – хрумвания, политики, единство “. 

„ Лявото е разрушено, а Българска социалистическа партия е в дълбока рецесия и с най-ниските изборни резултати в историята си. Време е задачата и дилемите на Лява България да бъдат дефинирани въз основата на почтена и откровена полемика, с мисъл за бъдещето на българската нация “, гласи известието за срещата, изпратено до медиите. 

В понеделник водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на нарочна конференция напомни, че нито един от участниците в „ Лява България “ не си е тръгнал от Българска социалистическа партия по нейно време. И насочи апел към всички да се завърнат назад в социалистическата партия. 

„ Каним всички напуснали Българска социалистическа партия да си възобновят участието. Обръщаме се към организациите на Българска социалистическа партия по места: Отворете порти, приемете тези наши приятели назад “, сподели Нинова.  

Освен връзката със соцпартията, другарите имат и още нещо общо между тях – благосклонностите към Русия и спестовното отношение към нейното навлизане в Украйна. В известието за днешната среща не се показва кой я провежда, само че като лице за контакт е посочена Светлана Шаренкова -  също член на Българска социалистическа партия и ръководител на Форум „ България-Русия “. Шаренкова участваше и в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори президентски мандат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР