Знакова среща на върха Европейски съюз – Украйна се проведе

...
Знакова среща на върха Европейски съюз – Украйна се проведе
Коментари Харесай

ЕК: Няма строг график за присъединяването на Украйна към Европейския съюз

Знакова среща на върха Европейски съюз – Украйна се организира в столицата Киев, отдадена на процеса по присъединението на страната към Европейски Съюз. За нея дойдоха 15 еврокомисира, водени от водачите на Общността - ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел.

Две бяха главните тематики на форума – европейската вероятност на Украйна и плануваният нов, десети пакет наказания против Русия съвсем година след нахлуването ѝ в Украйна. Това стана ясно от общо изказване на Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

 
Няма непоколебим график за присъединението на Украйна към Европейския съюз и на страната занапред й следва да извърши някои условия по пътя към участието в Европейски Съюз.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Лидерите на Европейския съюз дадоха обещание да продължат да поддържат Украйна в продължаващия спор с Русия. Украйна всеки ден ще поставя старания, с цел да напредне по пътя си към участие в Европейски Съюз, съобщи от своя страна Зеленски. Украинският водач сподели, че украинските сили ще отбраняват град Бахмут толкоз време, колкото е допустимо, и прикани Запада да достави на Киев ракети с дълъг обхват.

 
Нашата цел е безусловно ясна - да стартираме договаряния за присъединението на Украйна. Няма да загубим и един ден в нашата работа по доближаването на Украйна с Европейски Съюз.
Володимир Зеленски, президент на Украйна
Украйна е Европейския съюз и Европейския съюз е Украйна. Бъдещето на Украйна е с Европейския съюз. Освен това Европейският съюз ще постави спомагателни старания замразени съветски активи да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна.
Шарл Мишел ръководител на Европейския съвет

Със глобите на Европейския съюз против Русия би трябвало да се подсигурява, че тя няма да може да възобнови военния си капацитет, сподели още украинският президент.

Фон дер Лайен посочи, че идващият 10-ти пакет наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъде ориентиран против съставни елементи, нужни за производството на дронове, които съветските въоръжени сили употребяват в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР