Знакът с ръка, който означава “ОК” е официално добавен в

...
Знакът с ръка, който означава “ОК” е официално добавен в
Коментари Харесай

Знакът за “ОК” с ръка вече е расистки символ

Знакът с ръка, който значи “ОК” е публично прибавен в листата с расистки знаци на “Американска лига срещу клеветата”. Жестът с палец и показалец се употребява все по-често от крайно-десни и расистки организации.

Въпреки това от американската лига акцентират, че всеобщото му потребление към момента значи утвърждение и “не би трябвало да вършим прибързани умозаключение, когато се използва”.

“Американската лига срещу клеветата” стартира този лист с образни знаци през 2000 година От тогава има над 200 признака, които са оповестени за расистки или обидни, измежду които свастиката и горящия кръст на Ку Клукс клан.

Снимка: Screenshot

“Екстремистите нормално употребяват знаци, които съществуват от десетилетия, само че всеки ден измислят нови, с които да изразят своята омраза”, разяснява шефът на лигата Джонатан Грийнблат. Такъв образец може да се даде с нацистката свастика, която автентично е будистки знак и значи шанс и разцвет.

Използването на знакът “ОК” е станала известна онлайн тактичност измежду крайно-десните организации. Първоначално всичко почнало като смешка в интернет портала “4Чан”. Целта била да се придаде прикрит смисъл на елементарен жест, с вярата това да излъже медиите. Шегата станала толкоз известна, че се популяризирала сполучливо измежду крайно-десните и расистки организации.

Снимка: EPA

Стрелецът от Крайстчърч, Нова Зеландия, сподели точно този знак по време на правосъдно съвещание. Той пледира, че е почтен за убийството на 51 души в джамия в града.

Според специалисти признакът се употребява най-много от висши членове на екстремистки групировки и значи, че са наясно с дейностите на организацията. Те постоянно употребяват към този момент съществуващи знаци, като им придават ново значение, с цел да не будят подозрение измежду обществото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР