Знак на Община Стара Загора, който се дава за доблестни

...
Знак на Община Стара Загора, който се дава за доблестни
Коментари Харесай

Бизнесмен ще помага на момчето, което върна чанта с пари на собственика й

Знак на Община Стара Загора, който се дава за доблестни действия, връчи кметът Живко Тодоров на 18-годишния Величко Донков. Момчето, което живее в Дома за деца лишени от наставнически грижи „ Мария Терезия “ и учи в Професионалната гимназия по механотехника и превоз в Стара Загора, откри чанта с пари и документи, и я върна на притежателя й.

Бизнесмен, поискал анонимност, е декларирал подготвеност да поеме издръжката на момчето след напускането на дома и бъдещото му обучение. Той ще му обезпечи квартира, ще заплати и таксите и издръжката за висшето му обучение, стана ясно на срещата сред кмета и младежа.

„ Сега Величко набира сили да учи висше обучение, има предпочитание да продължи образованието си, да сбъдне фантазиите си и да стане независим човек. Поканих Величко тук, с цел да му благодаря за достойната постъпка.

Случва се в живота на всеки да покаже човешката си същина. Това, че Величко е реагирал по този метод, изключително в неговото състояние, е показателно. Величко е заслужен човек, образец за подражателство “, уточни кметът.

„ Много съм признателен и впечатлен от постъпката на Величко. Срещнахме се с него, предложих му работа, следва ни още една среща “, сподели предприемачът Иван Енев, чиято чанта е намерило момчето. „ Готов съм да оказвам помощ с каквото мога “, безапелационен бе Енев.

„ На мен непознати движимости не са ми нужни “, малко отговори на въпроса за какво е върнал парите Величко. Стана ясно, че тогава е имал у себе си 1.50 лева от общо 33 лв., с които разполага месечно.Момчето описа, че намерило чантата в синя количка, нито за момент не се е двоумил, а незабавно я предало на защитата.

Директорът на дом „ Мария Терезия “ Латинка Петрова описа, че Величко е пристигнал в дома на пет години, нямал близки и другари в Стара Загора. Вече 13 години живее там и всички го обичат.

Помагал на възрастни хора в квартала и сега, когато станал на 18 години почнал да работи. Момчето е и вратар на националния тим по футбол на деца лишени от наставнически грижи. Мечтата му е да стане служител на реда.

По време на срещата стана ясно още, че Община Стара Загора е поискала от Министерството на труда и обществената политика дом „ Мария Терезия “ да не бъде закриван, а преустроен и там да има два центъра за настаняване от фамилен вид. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР