Знаете ли защо в някои автомобили има дръжка на тавана

...
Знаете ли защо в някои автомобили има дръжка на тавана
Коментари Харесай

Знаете ли защо в някои автомобили има дръжка на тавана вляво от шофьора?

Знаете ли за какво в някои коли има ръкохватка на тавана вляво от водача? Известно е, че съгласно разпоредбите за придвижване лидерът би трябвало да държи кормилото с две ръце. Всички знаем доста добре за какво има дръжки на тавана в салона на автомобила. Те се употребяват интензивно от пасажерите, с цел да останат постоянни при остри завои и при шофиране отвън пътя. Но за какво сходна ръкохватка в някои коли е планувана и от страната на лидера?

Според разпоредбите за придвижване лидерът би трябвало да държи кормилото с две ръце, което му оказва помощ да не изпадне от мястото си нито при неравности или остри завои. Това се улеснява и от страничната поддръжка на седалката, и от защитния колан, които държат тялото на лидера  по време на маневри и при аварийно прекъсване, написа AutoMеdia.bg.

Така че за какво тогава водачът се нуждае от таванна ръкохватка? Освен това не можете да закачите дамска чанта или окачалка с костюм, както се практикува с други сходни дръжки в кабината. Те освен ще пречат на ръководството на колата, само че и ще блокират видимостта на лидера.

Всъщност има няколко варианти за потребление на дръжката на лидера. Например при огромни SUV-та и пикапи тази ръкохватка работи като помощник, позволявайки на лидера да се качи в кабината. Тя е комфортна, в случай че е належащо, напускането на салона - трябва да признаете, че ще бъде доста по-лесно, отколкото просто да скочите от високата кола.

Освен това много постоянно автомобилните производители интегрират на това място калъфи за очила. Да, мястото не е доста комфортно за калъф за очила, но в случай че желаете, можете да свикнете.

А съществуването на ръкохватка от страната на лидера се дължи на усъвършенстването на индустриалните процеси. Казано по-просто, за производителите на автомобили е доста по-лесно и най-важното е по-евтино да инсталират ръкохватка кутия за очила със същоте залавни места, вместо да закриват с други декоративни детайли мястото за дръжката, тъй като колите  са предопределени за разнообразни пазари и се разграничават освен в равнищата на съоръжение, само че и в местоположението на кормилото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР