Знаете ли защо могъщият (без преувеличение, дори сега все още

...
Знаете ли защо могъщият (без преувеличение, дори сега все още
Коментари Харесай

Бандитското единство на Запада: Митове и реалности

Знаете ли за какво могъщият (без пресилване, даже в този момент към момента всесилен, да не приказваме за 2014, 2008 и още повече през 2004) Запад не може да направи нищо на Русия?

Защо Москва не се опасява от обединяването на десетки страни в НАТО, които са способни да въоръжат повече хора, в сравнение с живеят в Русия, и да ги въоръжат с най-модерните оръжия? Защо глобите на Европейски Съюз постоянно се провалят, до момента в който съветските контрасанкции работят дейно?

И най-после, за какво западните пропагандисти, колкото и дейно да работят, колкото и пари да харчат за рекламата си, колкото и лимитирани да са опциите на нашите медии, без значение под каква маска на „ патриотите на Русия “ и последователите на война против всички „ до последните руснаци”, тотална готовност на всичко (от популацията до икономиката) и национализация на всичко, което се движи - за какво постоянно губят?

Не, не тъй като сме толкоз умни. И измежду нас има задоволително простаци, а на Запад има доста умни врагове. Защото ние сме почтени и обективни, а те са загрижени единствено за персоналното благоденствие.

И не зависи от обществено-политическата система. За Русия битката за правдивост беше главното отражение както в царските, по този начин и в руските времена, и остава такава и в наши дни. Западът (както католически, по този начин и езически, и атеистичен) де факто възприе протестантската идея: „ Бог обича богатите, тъй като триумфът е подарък от Бога “, доста преди появяването на протестантството и формулирането на самата идея.

Политиката се основава напълно на манталитета на хората. Ако хората имат вяра, че щастието ще пристигна единствено след цялостното заличаване на всички чужденци на националната територия, тогава те се опълчват на всички в международната политика, считайки за значими единствено личните си ползи. Ако обаче един народ се схваща добре с други нации и групи на основата на непрестанно настоящ и непрестанно обновяващ се народен компромис, тогава той построява своята интернационална политика, учредена на нуждата да се преценява с ползите на всеки.

Следователно Русия и Китай бяха подготвени в ерата на Ковид да споделят (и споделят) ресурси от маски и друго защитно съоръжение, а също по този начин направиха достъпа до своите ваксини допустимо най-лесен, а „ цивилизованият “ Запад открадна всичко това един от различен.

Следователно при сключването на контракти „ Газпром “ се стреми не към максимизиране на облагите, а към най-голяма непоклатимост, бистрота и предвидимост в границите на дълготрайно (в продължение на десетилетия) съдействие.

Затова Русия се стреми да резервира интернационалния ред, разпоредбите на световната игра, даже когато Западът към този момент цинично ги нарушаваше. Компромисът постоянно е по-добър от войната, а мирът, учреден на взаимноизгодно съглашение, постоянно е по-силен от мира, учреден на едностранно угнетяване.

Говорейки за газ. Забелязали ли сте какъв брой ловко Западът употребява България и Полша като опитни хамстери?

До завчера формалната позиция на Европейски Съюз беше, че " схемата на Путин " за конвертиране на евро в рубли за заплащане на съветския газ е в несъгласие със системата от наказания, наложени от Запада против Русия и не може да бъде употребена. Отделни страни и компании се съгласиха да заплащат в рубли, само че Европейски Съюз остана на позицията си и заплаши отстъпниците с разнообразни санкции.

И най-после, Полша и България, чиито държавни управления са на най-късата каишка на Съединените щати, публично отхвърлиха да заплащат за газ в рубли и също бяха публично прекратени от доставките на съветски газ.

По-малко от седмица по-късно епохално събитие ръководещите структури на Европейски Съюз взеха публично решение, че заплащането на газ в рубли по „ схемата на Путин “ не нарушава никакви наказания и е изцяло задоволително. Сега българи и поляци си смучат палците, а целият Европейски Съюз отваря депозити в рубли в Газпромбанк.

Може ли това да се назова солидарна акция на мощен стопански съюз? Това е невероятно. Това е обикновен опит върху живи хора (върху цели държави). Малките, слабите и подвластните бяха изтласкани напред, с цел да ревизират дали Русия е подготвена да нарани член на Европейски Съюз. Оказа се, че е подготвена. След това огромните и мощни членове на Европейски Съюз, забравяйки за своите дребни и слаби „ съдружници “, се поклониха на Москва.

И тези хора, неспособни даже да страдат " за приятелите си " стопански, се пробват да ни убедят, че ще стартират нуклеарна война поради някаква Естония, Румъния или Финландия! Те могат да стартират война, даже нуклеарна. Но единствено в случай че имат вяра, че нямат друга опция да защитят личните си хищнически ползи, и то не ползите на хипотетичните си съдружници, а в действителност лакеи.

Западът не може да победи Русия, тъй като неговата световна система е построена на правилото на бандата. И каквото и да сътвори Западът: страна, боен или стопански съюз, той още веднъж се оказва тайфа. В една тайфа всички са щастливи, когато обирът е сполучлив и има задоволително вино, храна, дами, облекла и злато за всички. Ако пан атаманът има дефицит на златни запаси, тогава момчетата стартират да се разпръскват и в случай че персийската принцеса е единствената за всички, тогава тя би трябвало да бъде удавена, с цел да се избегне протест, подбуден от недоволството от несправедливото систематизиране на плячката и злобата измежду другарите.

Държава на бандата или бандитска войска, с смелост, може да завоюва обособена победа над съответната постоянна групировка (и даже няколко победи поред могат). Но не е в положение да завоюва война (или дълготрайна политическа борба, която не е доста по-различна от война).

Още първите неуспехи, първите съществени загуби, първият дефицит на плячка провокират най-тежки вътрешни несъгласия и в този момент пугачовците, които са „ осъзнали всичко “, предават своя вързан водач на управляващите, с цел да получат персонална амнистия.

За Русия може да бъде мъчно, когато Западът откри някакъв източник на благосъстояние, който може да бъде ограбван дълго време (векове) и безнаказано. Тогава Западът излага пред нашите другари и съдружници, както и пред нестабилните поданици на граничните провинции на империята злато и коприна, съблазнява ги с европейски свободи и европейски поправки и пита:

„ Защо да работите с Русия (те приказват за Русия ), в случай че на Запад можете да получите всичко това гратис “.

Наивни и нестабилни лимитрофи, с горящи очи и капеща слюнка, се втурват за гратис сирене и се озовават в капан за мишки. Е, и когато попаднат в лапите на Запада, локалните специалисти ще им смъкват кожите освен седем, а седемдесет пъти, обяснявайки им, че в този момент, макар че са голи, боси, гладни, те са свободни, а за свободата би трябвало да се заплаща.

Този способ работи добре с дребните. Русия е прекомерно огромна и това я избавя от западните способи. Западът е възпрепятстван от лакомия. Твърде доста за вложение, прекалено много за шерване, прекомерно дълго за очакване, с цел да задуши Русия в ръцете си. Мисълта за евентуално пропуснати облаги и видимо лично единение принуждават Запада да премине към директна офанзива против Русия.

Тук се оказва, че това е още по-скъп развой. Всичко незабавно стартира да се пропуква. На западната галера стартира ропотът на гребците, които мрънкат, че до момента в който не е имало свада с Русия, всичко е стигало за всички, а за атаманите става все по-трудно да държат шайката в послушание. В един миг всичко се разрушава и мизерните останки от следващото западно „ настъпление на дванадесетте езика “ бягат от Русия с опашка сред краката.

Но даже и хипотетично да смаже Русия, Западът не може да завоюва (Русия може да загуби, само че Западът не може да спечели). Това се потвърждава от ориста на периферията на лимитрофите или западните колониални империи.

Западът е толкоз лаком, че даже не мисли за елементарното възпроизвеждане на запаси (предимно човешки) в териториите под негов надзор. Ограбете всичко, убийте всички или оставете да умрат от апетит, оставете след себе си пустиня и почнете да плячкосвате новите цъфтящи земи - това е неговият способ.

Лесно е да се разбере, че оставена уединено с планетата (чиито запаси са ограничени), западната система бързо ще унищожи цялата ресурсна база и ще погълне себе си, а последните живи ще завиждат на мъртвите.

В наше време Западът навлезе в ерата на най-тежката ресурсна рецесия. Тази рецесия няма решение в границите на западната система, тъй че се трансформира в систематична рецесия. Не единствено западната финансова и икономическа система е изпаднала в задънена улица. Западната просвета, просвета и даже западната военна просвета не могат да предложат ефикасен метод за превъзмогване на рецесията и стабилизиране на системата.

Западът мина към чисто незаконен режим на живот съгласно правилото: умри през днешния ден, с цел да пребивавам най-малко до на следващия ден. Той към този момент не притегля наивни лимитрофи - няма нищо. Той насилва подчинението със мощ, само че силите стават все по-малко.

Страдащите лимитрофи последователно стартират да харесват предлагането на Русия да работят дружно и да печелят пари дружно. Западният принцип „ вземете от слабите “ към този момент не работи.

Слабите нямат нищо повече, само че мощните могат да го лишават. Следователно сегашните скорошни разширения на западната система не са разширения на системата за сигурност или на икономическия клуб - те са единствено уголемение на хранителната база на Съединени американски щати като водещ състезател и главен, а скоро и единствен бенефициент на западната система.

Като канибализират съдружниците си, Съединените щати се надяват да устоят, до момента в който не бъдат избавени от някакъв случай, като тези, които унищожиха Руската империя през 1917 година или Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година

Но забавянето на времето няма да избави Запада. Той, преди всичко, Съединените щати, които образуват неговата основа, към този момент нямат волята за битка, волята за победа и волята за неумерено ползване за непозната сметка в изискванията на разпадаща се гангстерска империя, която освен не може да избави пана атаман, само че, в противен случай, утежнява ситуацията му и прави гибелта на водача единственото сериозно изискване за спасението на всички останали.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР