Знаете ли, кой е най-опасният враг на нашето здраве? Знаете

...
Знаете ли, кой е най-опасният враг на нашето здраве? Знаете
Коментари Харесай

Билкови настойки, които лесно ще прочистят вените и артериите

Знаете ли, кой е най-опасният зложелател на нашето здраве? Знаете ли, какво лишава живота на милиони хора по света всяка година? Това е атеросклерозата. Постепенното задръстване на артериите е доста " спокоен " проблем, който в множеството случаи се демонстрира едвам когато към този момент е прекомерно късно.

Можете да укрепите кръвоносната система и да подобрите здравето си благодарение на лечебни билкови настойки.

Много е значимо, да осъзнаем в точния момент, че поддържането на вените и артериите здрави, чисти, без мастни плаки, е жизненоважно. Заради отлаганията и плаките стените на артериите се стесняват и стават по-малко гъвкави, което пречи на естественото кръвообращение.

Наред с вярната и уравновесена диета е целесъобразно да включите в диетата си следните лечебни инфузии.

Запарка от липа и глог

Природата се е погрижила за безусловно всичко: тя е необикновено богата на всевъзможни естествени средства, които могат да се погрижат за нашето здраве.

Една от най-подходящите билкови отвари за отбрана на сърцето и пречистване на вените и артериите без подозрение е запарката от глог. Можете елементарно да закупите в аптеките.

Лечебните свойства на глога могат да подобрят кръвообращението в тялото (тъй като глогът има съдоразширяващ ефект). Освен това е забавно да се знае, че глогът е и дейно средство за битка с пулсиращата болежка, породена от мигрена.

Защо тогава ви предлагаме композиция от глог и липа? За контролиране на кръвното налягане, облекчение на напрежението, надзор на равнищата на тревога и поощряване на релаксацията. Ето по какъв начин се подготвя тази отвара за пречистване на артериите.

Съставки:

10 г глог

10 г липа

1 ч.ч. вода (200 мл)

1 с.л. пчелен мед (25 г)

Метод на подготвяне на отвара от липа и глог:

Всичко е доста просто. Първо, загрейте водата, щом заври, прибавете глог и липа. Варите за 15 минути, по-късно отстранете от котлона и оставете настойката за 5 минути.

Прецедете и налейте в чашата си, като добавите лъжица мед за подслаждане на напитката. Препоръчително е да пиете тази инфузия заран на празен корем и да го вършиме всеки ден. Една чаша дневно е задоволителна. Предвид съдоразширяващите свойства на глог, инфузията може да се пие 15 дни поред, след което да се направи отмора за 10 дни. Ще усетите по какъв начин здравето ви се усъвършенства.

Запарка от розмарин и маточина

 Прочистване на вените и артериите

Можете да напишете цяла енциклопедия за потребните свойства на розмарина. Това е лечебно растение, доста особено за Средиземноморието, само че в случай че не пораства във вашия дом или градина, тогава не се тормозете, постоянно можете да го купите в аптеките. Розмаринът се употребява най-често като мускулен релаксант (намалява мускулния тонус), тонизиращо и хипотензивно средство.

Предвид изгодите от розмарина за кръвообращението, както и за справяне със напрежението, целесъобразно е да пиете отвара от него два пъти дневно, една чаша заран и друга вечер.

Освен това не забравяйте, че розмаринът е богат на органични киселини и танини, които укрепват и почистват вените и артериите.

Препоръчваме да добавите маточина към запарката от розмарин. Това също е лечебно растение, което оказва помощ за понижаване на тревогата, релаксация и справяне със напрежението. Ето и по какъв начин да приготвите тази напитка вярно.

Съставки:

15 г чист розмарин

10 г маточина

1 чаша вода (200 мл)

1 с.л. пчелен мед (25 г)

Метод на подготвяне на отвара от розмарин и маточина:

Първо, както нормално, загряваме водата. Когато заври се прибавят розмарин и маточина. Оставяме да се готви за 30 минути, тъй че инфузията да се насити и розмаринът да има време да даде всичките си потребни свойства.

Свалете от котлона и оставете да се запари и охлади за към 5 мин. Филтрирайте, изсипете в чаша, прибавете меда и готово! Ще се получи вкусна и необикновено здравословна напитка. Не забравяйте да я варите два пъти дневно.

Настойка от джинджифил, мед и чесън

 Настойка за изчистване на артериите

Лимонът и чесънът имат доста мощен пречистващ резултат и са просто идеални, с цел да се погрижим за здравето на сърдечно-съдовата си система. Както евентуално знаете, чесънът е един от най-хубавите естествени антибиотици.

Той предизвиква положителното кръвообращение и понижава равнището на " неприятния " холестерол, който има наклонност да се натрупва по стените на артериите и по този метод да ги запушва.

Джинджифилът, от своя страна, също има многочислени изгоди за нашето здраве. Подобрява кръвообращението, прочиства вените и артериите. Все отново имайте поради, че джинджифилът би трябвало да се употребява умерено и да не се прекалява, защото има мощен вазодилатиращ резултат. Тоест, в идеалния случай дозата не би трябвало да надвишава 3 г джинджифил дневно.

Ето по какъв начин се подготвя тази потребна за сърцето инфузия.

Съставки:

1 скилидка чесън

1 ч.ч. вода (200 мл)

малко настърган джинджифил (3 г )

1 с.л. лимонен сок (15 мл)

1 с.л. мед (25 г)

Приготвяне на настойка от джинджифил, мед и чесън:

Първото нещо, което вършим, е да обелим и нарежем на ситно чесъна. След това сложете водата на огъня, щом заври, прибавете настъргания джинджифил и наситнения чесън и оставете да поври 20 минути.

След което отстранете от огъня и оставете да се запари и охлади за 5 минути. Както постоянно, филтрираме напитката, прибавяме лимонен сок и мед, с цел да подобрим усета ѝ. За да се погрижите за сърцето си, е задоволително да пиете по една чаша от тази отвара дневно. Основното е постоянно да го вършиме на празен корем!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР