Знаете ли кой е най-достоверният и почтен вестник в България?

...
Знаете ли кой е най-достоверният и почтен вестник в България?
Коментари Харесай

Честито за избора на F-16 и на Русия

Знаете ли кой е най-достоверният и честен вестник в България? Отговорът е доста елементарен: „ Държавен вестник “. Но хората не го четат.

В „ Държавен вестник “ написа какво е решило Народното събрание, по предложение на ръководещото болшинство – ГЕРБ „ (Почти) Обединени патриоти “ за модернизацията на армията. Това решение беше взето, след величествен скандал, провокиран от водача на парламентарната група на ГЕРБ – господин Цветан Цветанов, с съображение, за предишни събития.

Служебното държавно управление, назначено от президента (пилот) Румен Радев избра по условията на състезанието на (предишното) държавно управление на Бойко Борисов нов аероплан за българските Военновъздушни сили – „ Грипен “ на шведската компания SAAB. Цветан Цветанов беше прав и направи всичко допустимо да се започва нова процедура за модернизацията на армията. Условията бяха транспарантни, почтени и бяха поканени няколко страни да вземат участие в състезанието. И всичко това е отразено в „ Държавен вестник “. Едно към едно – (http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=867B77F7BDCAE24EDA83B5B606BACEE6?idMat=127388.)

Прочетете изискванията в „ Държавен вестник “ и по-късно ги задраскайте, тъй като те нямат значение. Тези, които го написаха сега, го плюят, като че ли врагът им го е печатал. А врагът е опозицията.

Не разбирам опозицията. Имам поради Българска социалистическа партия, тъй като бензинджиите са ясни. Който налива – заплаща.

Властта ти е паднала на дузпата, а ти риташ като че ли си запаса на „ Локо “ Мездра против „ Бистришките тигри “. Как можеш да изтървеш подобен исторически реванш, като дебата за нови изтребители за Военновъздушни сили? Само си помислете какво щеше да се случи в случай че държавното управление на Пламен Орешарски беше пренебрегнало Народното събрание и личните си условия. Майко блага!

Изборът на държавното управление и Народното събрание е най-хубавият за Съединени американски щати и за Русия. Според това, което чухме от изказванията на държавния хайлайф във Вашингтон и това, което държавното управление реши, виждаме няколко доста значими неща:

– Ние ще платим авансово на Съединени американски щати за самолетите, което е в прорез с решението на Народното събрание;

– Ние ще получим самолетите след най-малко пет години (според някои данни след 2015-а), което е в прорез с решението на Народното събрание;

– Ние ще платим няколкостотин милиона $ допълнително от рамката, което е в прорез с решението на Народното събрание;

– Ние няма да отворим нови работни места за българския ВПК, в прорез на Народното събрание.

И още, и още, и още.

През това време ще похарчим няколкостотин милиона лв. за поддръжка на съветски самолети, които ще заплатим на съветски компании, което е в прорез с бюджетните ни ползи.

Ето по тази причина Българска социалистическа партия бяха толкоз беззъби. Как да спориш за нарушение на решенията на Народно събрание, когато Русия ще е щастлива за милионите, дето ще се наливат през идващите години.

Ако драснем чертата, излиза следното: Ние плащаме по едно и също време цялата сума на Съединени американски щати за F-16, която надвишава с към 300 до 500 милиона лв. повече от финансовата рамка. Плащаме на Русия над 200 милиона като начало за поддържка на Миг-29 и Су-25 и действително получаваме нови самолети след 2025-а. Подчертавам: това е съгласно резултатите на състезанието на държавното управление, утвърдено от Народното събрание.

Ама най-най-главният въпрос е можем ли да си го позволим като финанси – оставете страстите „ тия ни пазят “, „ без ония не можем “. Като страната ти банкрутира, е все тая дали ще те обичат с презерватив или без него.

Финансовият въпрос е най-важният, тъй като другояче другият е елементарен.

Кой е най-хубавият аероплан за българските Военновъздушни сили? Няма никакво подозрение – F-22 Raptor е най-хубавият сега. Защо не си поръчахме от него? Защо държавното управление не договаря за съответния Raptor. Ако е доста безценен, за какво не си си закупим F-35 – и те са по-добри. Какво да кажем за „ Eurofighter Typhoon “, които също са доста по-добри от F-16. Ще прибавим и френските „ Dassault Rafale “, които надминават офертата на „ Локхийд Мартин “ по качества.

Правителството избра да договаря със Съединени американски щати за покупката на F-16. Единственият действителен съперник в това съревнование беше изтребителя на шведската SAAB – „ Грипен “. Веднага да изясним нещо – „ Грипен “ е съвсем американски аероплан – 30 на 100 от най-важната механика и електроника, мотори. Въоръжението – близо 100 на 100.

Не запознат съм изтребители както всички депутати, само че чета числа и съпоставям.

Сравнете и вие. Вие имате компания. Предлагат ви един и същи вид коли. Едните ви оферират да платите незабавно и получавате стоката 6 години на 30 на 100 по-висока цена и с съвсем двойно по-голям разход, а другият ви го дават на погашение за 20 години, без рента и да ви подарява хангари. Сравнете го с милиардите на страната ни.

Конкретните условия към Военновъздушни сили


Конкретните задания за Военновъздушни сили на Република България и придаваните от нея самолети за Air Policing са регламентирани в Поддържащия проект за Противовъздушна отбрана на Съюзното въздушно командване на НАТО. Съгласно този проект Военновъздушни сили на Република България носят непрестанно бойно дежурство с изтребители за деяние във всевъзможни метеорологични условия и когато и да е на денонощието в извънредно къси периоди за политане. България би трябвало да поддържа във висока степен на подготвеност несъмнено количество изтребители и равнище на подготовка на летателните екипажи за осъществяване на Air Policing в Интегрираната система за Противовъздушна отбрана и ПРО на НАТО („ Държавен вестник “).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР