Знаете ли колко тежи облак или за какво може да

...
Знаете ли колко тежи облак или за какво може да
Коментари Харесай

Какво прави дланта ни и колко тежи облак - факти, трудни за забравяне

Знаете ли какъв брой тежи облак или защо може да служи дланта, както и човек усеща ли миризма, до момента в който спи - това са въпроси, които може да са минавали през главата ви, само че ето и отговорите.

Ето няколко забавни обстоятелството, за които всеки може да намерения, събрани от Bright Side.

Можете да се ориентирате за градусите, употребявайки ръката си. Разтворете пръстите си, колкото е допустимо и поставете дланта си на повърхнина под ъгъла, който желаете да измерите. Малкият пръст би трябвало да е най-долу - той е 0 градуса.

Ъгълът сред палеца и дребния пръст е 90 градуса, ъглите сред дребния и другите пръсти са 30°, 45° и 60 °.

Можете да разберете броя на дните в месеца, като употребявате кокалчетата си. Свийте ръката си на пестник и започнете да броите от кокалчетата. Ако месецът се падне на кокалчето, значи има 31 дни, а на вдлъбнатата част - 30 дни.

Една пица от 43 см е по-голяма от две пици от 30 см.

Има "забранени " цветове, които мозъкът ни не може да си показа. Те се състоят от нюанси, които се компенсират един от различен в човешкото око, да вземем за пример червено-зелено или жълто-синьо. Ако някой ви помоли да си визиите жълто-синия цвят, ще помислите за зелено, до момента в който в действителност има цвят, който съществува по едно и също време в жълто и синьо, само че не можем да си го представим.

Кислородът се е появил във Вселената на практика момент след нейното раждане. Това значи, че всички ние сме отчасти направени от звезден прахуляк.

Когато сте на 60 години, ще загубите половината от вкусовите си рецептори и опцията да разберете разликата сред сладки, солени, кисели и горчиви артикули.

Страховити неща, които тялото прави, без да знаем

А какво значи да имаме дребна дупчица в ухото - вижте тук

15 изумителни обстоятелството за човешкото тяло

10 ненужни органа в човешкото тяло

Не можете да усетите никакви миризми, когато заспите.

По време на бременност, в случай че една жена повреди вътрешните си органи, бебето спомага със стволовите си кафези за повреденото място, с цел да форсира лечебния развой.

Всеки ден сърцето ни създава задоволително сила за 19 благи пътешестване с камион и мозъкът създава задоволително сила, с цел да възпламени крушка от 10 вата.

Повечето хора нямат визия, че уличното осветяване в действителност е доста по-голямо, в сравнение с наподобява, а линиите по пътищата са доста по-дебели, в сравнение с наподобяват. Има пояснение за това събитие, наречено усещане на величина.

Кислородът е нужен на хората да живеят, само че също по този начин окислява клетките, което води до стареене.

Човекът, който седи най-близо до вас отляво, е най-отдалече от вас отдясно.

Възрастта ви е броят обиколки, които сте създали към слънцето.

Средният облак тежи към 500 тона (100 слона), а бурята - купестата облачност, тежи колкото 200 000 слона. Учените са съумели да "претеглят " облака, като са знаели размера и приблизителното количество вода в него.

През 1991 година социологът Скот Фелд преброява междинния брой другари, които един човек има, и го съпоставя с броя на приятелите на приятелите на този човек. Второто число постоянно е било по-голямо от първото, което значи, че вашите другари постоянно имат повече другари, в сравнение с вие.

Хората, които са родени през 90-те години на ХХ век, са живели в две хилядолетия, две века и три десетилетия - и те към момента не са навършили 30 години.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР