Знаете ли колко полезна всъщност е горещата вода за тялото

...
Знаете ли колко полезна всъщност е горещата вода за тялото
Коментари Харесай

Горещата вода пази от инсулт, ако я пием така

Знаете ли какъв брой потребна в действителност е горещата вода за тялото ви? Тя има позитивен резултат върху работата на червата и покично-половата система, оказва помощ в борбата с непотребните килограми, усъвършенства положението на кожата ви, също така може да ви отпусне и успокои.

Как обаче би трябвало да бъде употребявано това естествено лекарство, с цел да постигнете оптимален резултат?

Лекарите и диетолозите поучават да пиете гореща вода три пъти на ден. Не забравяйте да го вършиме заран на празен корем. Около 30 минути преди да се храните. Полезно е да повторите това преди да обядвате или два часа след него. Последната чаша вода може да изпиете преди да си легнете.

Редно е да отбележим, че най-полезно за организма е точно утринното изразходване на гореща вода. То компенсира неналичието на течност през нощта. Важно е да я пиете на празен корем. Да пиете гореща вода, до момента в който се храните е освен безсмислено, само че и рисково. Това може да докара до по-бавно попиване на храната, преяждане и формиране на газове в корема.

Важно е да се уверите, че водата не е прекомерно гореща. В противоположен случай тя може да изгори стомашната ви лигавица. Това единствено може да попречи на стомашно-чревния тракт. Лекарите считат, че оптималната температура за потреблението на топла вода е 40-42 градуса.

Абсолютно неразрешено е да пиете гореща вода от чешмата. Студената течност просто би трябвало да бъде сварена и след това охладена до мечтаната температура. Желателно е да я прекарате през филтър.

Не ви харесва усета на горещата вода? Може да добавите малко лимон към нея. Тази напитка ще отстрани токсините, ще подтиква обмяната на веществата и има холеретичен резултат. Освен това почиства пикочните пътища.

Горещата вода с мед също е доста потребна. Такава напитка освобождава организма от токсините и го енергизира.

Топлата вода с джинджифил пък оказва помощ на всички, които се борят с наднорменото тегло. Тя освен спомага за изгарянето на мазнините, само че и укрепва имунната система.

Горещата вода може да забави естествения развой на стареене, също така освобождава организма от токсините и покачва еластичността на кожните кафези.

Тя оказва помощ да отслабнете, форсира метаболизма и му оказва помощ на организма да изгаря повече калории. Помага при разнообразни болежки и отпуска тялото.

Горещата вода има позитивен резултат върху червата ви. Това е значимо за всеки, който страда от запек. Топлата напитка способства за уринирането по-често, като по този начин може да се отървете от подуването. Има удобен резултат върху нервната система. Помага на хората против депресията и раздразнителността. Намалява вероятността от инсулт.

Важно е обаче да я консумирате понякога, а не постоянно. Само тогава тя би имала в действителност лековит резултат върху тялото ви. jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР