Знаете ли кога ще стигнем румънците!? Никога. Министър Горанов залага

...
Знаете ли кога ще стигнем румънците!? Никога. Министър Горанов залага
Коментари Харесай

Румен Гечев: Кога ще ги стигнем румънците!? Никога!

Знаете ли по кое време ще стигнем румънците!? Никога. Министър Горанов залага стопански напредък в края на мандата на държавното управление от 2,9%, а румънците и цяла Европа за същия интервал залагат стопански напредък над 5%.
Това разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия пред Ноова тебевизия в спор с сътрудника си Александър Иванов от ГЕРБ.

„ Вие, социалистите, вместо да гледате в джоба на другия, на румънците, гледайте в нашия. Пенсиите от 3 $ в този момент са 200 $. Така че когато приказваме за един еднакъв старт, като забележим пенсиите, мисля, че триумфите на държавното управление са видни “, възпротиви се Иванов.

Българска социалистическа партия ще поддържа обособени стъпки на държавното управление, като нарастването на заплатите на учителите. Това съобщи в предаването " Здравей, България " депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" Отделни стъпки на държавното управление като покачване на заплатите на учителите ние на второ четене ще подкрепим. Проблемът е, че ние усилваме трагично парите в опазването на здравето. Увеличаваме парите в една нереформирана система. Ние сме срещу това”, разяснява той.

По думите му българското държавно управление вместо да усилва бюджетните разноски на пазарна основа, то ги понижава. Румен Гечев насочи и рецензия към държавното управление. Според него по философията на бюджета той е самостоятелен с икономическото развиване на страната. " Българското държавно управление предлага политика, която е противоположна на тази на останалите страни членки на Европейски Съюз. В бюджета влизат 12 милиарда лв. по-малко ", съобщи той.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов изясни, че бюджетът за 2020 година е 36,9% от Брутният вътрешен продукт на страната. Тази година той е в размер на 118 милиарда лв., а идната 126 милиарда. " В бюджета за 2020 година имаме заложено отново бюджетно нарастване на заплатите от 10%. Минималната заплата ще нарасне на 610 лв. ", добави Иванов.

Иванов съобщи още, че в последните години в пъти се е нараснал достъпа до опазване на здравето, лекарства новаторски способи за лекуване. " За страдание виждаме и такива образци, като този в Пазарджик, които са черни петна върху името на медицината ", заключи депутатът от ГЕРБ.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР