Знаете ли кога България е била съсед на Испания? Кога

...
Знаете ли кога България е била съсед на Испания? Кога
Коментари Харесай

Фотоизложба 30 години заедно в Антарктида

Знаете ли по кое време България е била комшия на Испания? Кога и къде български учени работят взаимно с аржентински? Антарктида е място, където всички са едно семейство.

Вече 30 години България и Испания са съседи на о-в Ливингстън, Антарктида. А още при започване на 90-те години в Българския полярен лагер взаимно работят аржентински и български учени.

От 11 април до 11 май може да разгледате фотоизложбата, отдадена на 30-годишното взаимно съдействие в проучването на Антарктида сред България, Испания и Аржентина.

В нея са показани незабравими моменти от приключенията на българските полярници с сътрудниците им от Испания и Аржентина.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия



Полярният откривател проф. Христо Пимпирев сподели 40 фотографии на Н.Пр. Алехандро Поланко, дипломат на Испания и Н.Пр. Алфредо Атанасов, дипломат на Аржентина.





Изложбата се провежда от Регионален исторически музей - София, Центъра за полярни проучвания и Българския антарктически институт (БАИ). Може да я разгледате в подкуполното пространство на Ларгото (Античен културно-комуникационен комплекс " Сердика " ).



















Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР