Знаете ли какво става в главите на тийнейджърите? И ние

...
Знаете ли какво става в главите на тийнейджърите? И ние
Коментари Харесай

Д-р Брезоев: "От пъпки никой не е умрял, но понякога остават травми за цял живот"

Знаете ли какво става в главите на младежите? И ние не знаем. За да получим отговори от първо лице, поканихме няколко девойки и момчета, които да опишат за вълненията, ползите и проблемите си, до момента в който минават през интервала сред 11- и 18-годишна възраст. Време, което постоянно се счита за проблематично и е предизвикателство – и за тях, и за родителите им. Какво имат да кажат младежите - четете и гледайте в идващия месец в рубриката " Тийнейджърът у дома " с поддръжката на BIODERMA.

Въпросите към доктор Брезоев задава 17-годишната Кристин Колева, ученичка в софийската Национална природо-математическа гимназия " Акад.Любомир Чакалов "

Днес ние приказваме свободно за политика, права и конспирации, само че все пак тематики като тази за акнето постоянно се оказват прекомерно деликатни и проблематични, с цел да бъдат обсъждани на всеослушание. Защо? Какво им е толкоз специфичното? С цел да си отговорим на някои въпроси потърсихме кожния лекар доктор Петьо Брезоев с процедура при кожните болести повече от 20 години, с цел да ни даде нов взор за метода, по който се възприема болестта акне в България и какво да не вършим, когато страдаме от него.

 Д-р Брезоев:
Ролята на акнето в построяването на самочувствие при младите

" Външният тип е от голяма важност за всеки един човек – освен за младежа, само че за тях е изключително значим и тъкмо той стои в основата на целия проблем ", споделя доктор Брезоев. Причината е, че болестта се появява точно в интервала, в който човек се образува като персона. Ако тъкмо в този, сериозен за младежите, миг, те са смутени от външния си тип или различен техен крах, то той постоянно ерозира вярата в личните им сили. Според него, това дори би могло да се отрази както в намаление на триумфа, по този начин и в избрани компликации при обществените контакти. " От пъпки никой не е починал, само че от време на време остават контузии за цялостен живот ", твърди специалистът.

Малко се осмеляват да потърсят професионална помощ

За жал се оказва, че въпреки и да има доста младежи, които търсят помощта на доктор Брезоев, те въпреки всичко са доста по-малко, в сравнение с сочат статистики, свързани със болестта. Практически всеки един младеж в България би следвало да има някаква форма на акне, споделя кожният лекар, само че него и сътрудниците му ги тормозят единствено с тежкото и обезобразяващо такова. " На тези хора може да се помогне, само че самите те не търсят решение на проблемите си, а решение постоянно има ". Едва към 1% от младежите, които посещават кабинета му, сами са поели самодейността за лекуване, а не техните родители – това демонстрира, какъв брой надалеч от мозъка на един младеж може да е лекуването с кожен лекар.

 доктор Брезоев
доктор Брезоев

Дали е въпрос на позор

Не, съгласно дългогодишния експерт е въпрос на обстоятелството, че човек към момента не се е научил да се оправя самичък с проблемите си. " Хем си огромен, хем не си " едва ли е нечий обичан интервал от порастването. На тази възраст младежите " желаят да биват зачитани като персони и да не им подрежда какво и по кое време да вършат, само че в това време самите те нямат задоволително житейски опит, с цел да решат сами проблемите си ". Според доктор Брезоев това е главната причина младежите да не търсят сами професионална помощ. " Явно в тази възраст да поискаш съвет се приема за уязвимост ".

Ако си мислиш, че си опитал всичко – не си.

" Пробвал съм всичко " е изречение, което един кожен лекар чува непрекъснато. Проблемът е, че това " всичко " са нещата, което хората виждат по малкия екран, а съгласно експертът, има доста сериозна разлика сред рекламата и действителността, която хората би трябвало да схванат, с цел да решат един път вечно проблемите си с акнето. За него това е заболяване, което се лекува, само че в някои случаи извънредно постепенно. " Съответно, в случай че видиш реклама, в която ти дават обещание, че за две седмици всичките ти проблеми ще бъдат решени – намерения отново ". Резултати могат да се следят най-рано след три месеца, твърди доктор Брезоев.

 Д-р Брезоев:

Не е нужно младежите в днешно време да страдат от акне

Оказва се, че доста родители имат остарели разбирания и нрав: " И аз съм имал пъпки, пък нищо не ми станало ". Въпреки това, те са не запомнили, че едва ли им е било прелестно, когато са били в този тип. " В 21-и век акнето към този момент не е за наложително зло и би трябвало да се третира тъкмо както всеки различен проблем, за който има открито решение. Няма причина да го оставим " единствено да си мине ", когато можем да се лекуваме ", твърди доктор Брезоев.

Какво се чака от наша страна?

На базатата на дългогодишната си процедура той споделя, че съществено е трансформирал метода си с пациентите. Научил се е да изисква повече и към този момент чака индивидът, потърсил неговата помощ, да е самодейният. " Моята работа е да го преведа по пътя, само че индивидът би трябвало да поеме отговорност. Ако след къс интервал от време пациент види резултати, само че не продължи лекуването, рано или късно, отново ще се върне, откъдето е тръгнал. Не бива да забравяме, че акнето се лекува, само че не е като шарката – може да се връща още веднъж и още веднъж и по тази причина се изисква неизменност. Ако не искаш да имаш пъпки, би трябвало да си зает – това е смяната в мисленето, която получих. ", обобщава кожният лекар.

Рубриката " Тийнейджърът през днешния ден " се реализира с поддръжката на BIODERMA.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тийнейджърът у дома (5)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР