Знаете ли какво каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

...
Знаете ли какво каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни
Коментари Харесай

Какво каза шефът на Европарламента пред българските депутати?

Знаете ли какво сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни в своето послание пред българските депутати? Е, и ние не разбрахме добре, защото администрацията на Народното събрание сътвори голям гаф с превода от италиански език, което наложи Таяни да прекъсне речта си, до момента в който квесторите отстранят казуса.

Шефът на Европарламента одобри гафа с възприятие за комизъм и се пошегува, че идващия път ще опита да приказва на български.

Антонио Таяни приключи речта си с думите "Съединението прави силата! ", които ще бъдат и девиза на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

За да не е цялостна пародията, от пресцентъра на Народното събрание разпространиха следното известие:

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни прикани Народното събрание да взе участие интензивно в дебата за бъдещето на Европейския съюз. Антонио Таяни направи послание към българските депутати. Той, дружно с членовете председателския съвет на Европейския парламент, е на работно посещаване в България.

Сигурен съм, че по този начин, както постоянно се е случвало в сложни моменти, Европа може да разчита на вас и на цената, интелигентността и ентусиазма на този античен европейски народ, на който вие сте представители, акцентира Антонио Таяни. Нашето бъдеще е дружно, „ Съединението прави силата”, приключи обръщението си пред Народното събрание ръководителят на Европейския парламент.

Това, което ни събира през днешния ден, е общата ни отговорност към европейските жители – дружно да начертаем пътя към една сигурна, обективна и просперираща Европа, съобщи при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя показа гостите и акцентира, че за триумфа на българското председателство ще е нужна поддръжката на Европейския парламент. Важно е да се реализира консенсус по настоящите тематики на Европейски Съюз, уточни ръководителят на Народното събрание.

Гости на пленарното съвещание бяха посланици на държавите-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани, членовете на Председателския съвет на Европейския парламент.

Преди изявлението си в пленарната зала Антонио Таяни беседва с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР