Знаете ли как да направите добро първо впечатление?Всички сме запознати

...
Знаете ли как да направите добро първо впечатление?Всички сме запознати
Коментари Харесай

Първото впечатление: Не само хубав костюм и широка усмивка

Знаете ли по какъв начин да извършите положително първо усещане?

Всички сме осведомени с няколко съществени фактора, влияещи на метода, по който останалите ни възприемат. Добрата лична хигиена, сресаната коса, хубавият костюм, необятната усмивка и мощното здрависване, всички те играят значима роля в първите моменти от запознанстото ни с нов човек. 

Има обаче и доста други неща, които могат да бъдат направени, с цел да оставите допустимо най-хубавото първо усещане.

Имайте поради тези обстоятелства:

Около 90 секунди са задоволителни за 33% от наемателите да вземат решението, дали ще наемат претендента за работа на оферти пост, или не.

Повечето хора съумяват да преценяват до какъв брой могат да се доверят на човек в границите на една десета от секундата.

Средностатистически, мозъкът дефинира дали даден човек ни е приветлив, преди даже да регистрира какъв е неговия пол.

Какво значи всичко това?

„ Eдно премигване може да носи нформационна стойност, равняваща се на няколко месеца на разумен разбор “, споделя Малкълм Гладуел, създател на бестселъра „ Blink: The Power of Thinking Without Thinking “.

Гладуел вкарва концепцията известна като „ рязане на фино “, развой, посредством който човек може да реши дали личностните характеристи, като например привлекателността и интелигентността, могат да го направят по-симпатичен в очите на останалите. 

Познаването на тази информация може да ви помогне да оставите по-добро първо усещане, показвайки ви по какъв начин да модифицирате дребните сигнали и елементи,на които хората обръщат внимание, даже и без да го осъзнават.

Това са няколко съвета, които ще ви оказват помощ да оставите ужасно първо усещане.

1. Уважавайте себе си

Невербалните знаци дават отговор за цели 55% от връзката сред хората. В това число влизат освен вашето облекло и прическа, само че и метода, по който се движите и представяте пред другите. В основата на всичко това са вашето самочувствие и езикът на тялото.

Разбира се, хубавите облекла и положителната персонална хигиена имат огромно значение, само че метода, по който се носите в пространството е нещото, което прави разликата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР