Знаете ли, че всекидневната консумация на 2 яйца може да

...
Знаете ли, че всекидневната консумация на 2 яйца може да
Коментари Харесай

Две яйца на ден и докторът далеч от мен

Знаете ли, че всекидневната консумация на 2 яйца може да подкрепи опитите ви за забременяване? Това се дължи на обстоятелството, че те съдържат витамини от групата В, които вземат участие в салдото на половите хормони. Какво още се случва в тялото ви, когато изяждате по 2 яйца дневно?

Защита на мозъка
Фосфолипидите, които обезпечават естествена връзка сред мозъчните кафези, се състоят от холин. Клинично потвърдено е, че този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца дневно, тялото ви получава задоволително от това хранително вещество. Дефицитът на холин води до намаляване на паметта.

Помагат в отслабването
Според експерти, в случай че следваме нискокалорична диета, в която се включва потреблението на яйца, ще ускорим процеса на намаляване. Хапвайте яйца на закуска, защото те ще ви обезпечат задоволеност, сила и ще ви оказват помощ да намалите количеството употребявана храна за деня.

Грижа за здравето на очите с помощта на лутеина
Нови проучвания демонстрират, че кокошите яйца са богати на лутеин. Това вещество е доста значимо за положителното зрение. Когато на организма не му доближава лутеин, настъпват разрушителни промени в очните тъкани и зрението се утежнява необратимо.

Витамин D оказва помощ да се всмуква по-добре калцият
Яйцата съдържат положителни количества витамин D. Всички знаем, че този витамин е значим за здравето на костите и зъбите, само че също по този начин оказва помощ на тялото да усвои по-добре калция от признатата храна. Този минерал също играе основна роля в здравето на костната система.

Осигуряваме си витамини от групата В, които са значими за кожата, косата и черния дроб
Биотин, витамин В12 и протеините, които се съдържат в яйцата, способстват за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в тази потребна храна, подкрепят елиминирането на токсините от черния дроб.

Намалява рискът от сърдечносъдови болести
Яйцата съдържат холестерол. Според последни проучвания, този холестерол не е нездравословен за здравето, защото е уравновесен с фосфатиди. Редовната консумация на яйца ни обезпечава омега-3 мастни киселини, които понижават равнищата на триглицеридите, като по този метод понижават риска от сърдечносъдови болести.

Намалява се рискът от рак
Холинът, който е толкоз нужен за мозъка, също понижава риска от рак и по-специално рак на гърдата.

Не на последно място, яйцата ще забавят процесите на стареене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР