Знаете ли, че в една чаша смути може да има

...
Знаете ли, че в една чаша смути може да има
Коментари Харесай

Тези здравословни храни могат да провалят всяка диета

Знаете ли, че в една чаша смути може да има толкоз захар и калории, колкото в няколко понички? А че хрупкавата гранола ще ви даде близо 600 калории?

Или че нектарът от агаве съдържа повече фруктоза от бялата захар?

С толкоз доста диети и трендове към здравословни храни е мъчно да разберем кои от тях в действителност са положителни. Горчивата истина е, че доста „ здравословни “ ястия съдържат толкоз или повече калории и захари, в сравнение с обичайните храни.

Ето четири храни, които се оказват не толкоз потребни и които е по-добре да пропуснете идващия път.

Мюсли

Със приблизително 597 калории, 28 грама мазнини и 24 грама захар, доста типове мюсли, продавани в супермаркета, са цялостни с толкоз доста захар, че потреблението им няма да е по-различна от яденето на парче шоколадова торта с глазура (което приблизително съдържа 26 грама захар).

По-добре смесете овесени ядки, сушени плодове, сурови ядки и семена.

Сок от агаве

Сокът от агаве се счита за по-здравословна опция заради ниския си гликемичен показател и постоянно се употребява като сурогат на мед или захар. В реалност, агаве съдържа 60 калории на супена лъжица и минимум 80-90% повече фруктоза от бялата захар.

Въпреки че фруктозата може естествено да се открие в плодовете и зеленчуците, непотребната консумация на тази захар може да провокира инсулинова устойчивост, която води до затлъстяване и покачва равнищата на LDL холестерола в кръвта.

Сокове

Изстискването на един плод не извлича всички фибри, витамини, минерали и хранителни субстанции, които съдържат задачите храни. Захарната " фруктоза ", която се среща естествено в плодовете, ще увеличи равнищата на глюкозата още след потреблението й поради отстраняването на фибрите.

Влакната са въглехидрати, които не се разграждат от организма и се всмукват, по тази причина ви оказват помощ да се чувствате по-сити и да намалите равнищата на кръвната глюкоза. При сока обаче това не се случва. Вместо него, хапнете плодовете цели.

Смути

Ако си поръчате смути, най-вероятният му състава са плодов сок, пюрета и подсладено кисело мляко, което го товари с до 490 калории и 67 грама захар. Ако се добави пълномаслено мляко и мед, калориите порастват още.

Затова е по-добре да извършите сами своето смути – с натурално кисело мляко или кокосово мляко, зелени листни зеленчуци и плод за наслада.

източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР