Знаете ли, че почти 400 калории от дневната си консумация

...
Знаете ли, че почти 400 калории от дневната си консумация
Коментари Харесай

Най-добрите напитки за диетата ви

Знаете ли, че съвсем 400 калории от дневната си консумация одобряваме под формата на питиета?

Кафе, подсладен чай, алкохол, основани напитки… съгласно едно американско проучване към 37% от захарта, която одобряваме, идва от подсладените напитки.

Затова не трябва да се изненадвате, в случай че се храните под непоколебим режим, а диетата ви въпреки всичко не работи, защото това, което сипваме в чашата си е също толкоз значимо, колкото и това, което слагаме в чинията си.

Сред питиетата, другари на здравословния режим са:

Чай

Чай е най-популярната напитка в света, несъмнено след  водата. Когато не е подсладен, той не съдържа калории, а както добре знаем, зеленият чай е желана добавка към всека диета, защото ускорява метаболизма и ни оказва помощ да изгаряме повече калории. Той е неразделна част от детокс режимите, само че когато прибавим захар в чашата си зелен чай, понижаваме здравословния резултат, който напитката има върху тялото ни.

Кафе

Чистото кафе е богато на антиоксиданти и съвсем не съдържа калории. Ако обаче го предпочитате със захар, то значи приемате към 200 калории повече дневно от хората, които го пият чисто. В случай, че добавяте към него и захар, калориите се усилват още повече. И защото добре знаем, че е доста мъчно да се откажем от дневната си доза кофеин, даже по време на диета, предлагаме да опитате да намалите дозата захар най-малко на половина, а млякото – да замените с нискомаслено. Промяната може да ви наподобява незначителна, само че в действителност е доста значима за режима ви.

Вода

Най-добрият другар на всяка диета и освен тъй като не съдържа калории! Водата притъпява апетита, който от време на време бъркаме с жадност, защото и двете се управляват от хипоталамусът в мозъка ни. Към това прибавяме и потребността от хидратация, защото колкото по-дехидратирано е тялото ни, толкоз повече течности задържаме, а от там идва и подпухването на лицето, подутият стомах, даже отеклите крайници.

 candice s

А кои са напитките с доста калории, които да заобикаляме, до момента в който сме на диета?

Мляко

Едно изследване на университата в Тенеси сочи, че замяната на пълномаслено мляко с нискомаслено, може да докара до 10% по-голяма загуба на тегло. Млякото и млечните артикули са значими за организма ни, защото съдържат калций и аминокиселини, които пък са от главно значение за горенето на мазнини. По време на диета обаче, добра концепция е да ги сменяем с по-нискомаслените им версии и даже соево мляко, защото пълномасленото мляко е с високо наличие на калории.

Алкохол

Чаша вино дневно може и да понижава риска от сърдечни болести, само че алкохолът като цяло е с доста калории (чаша вино съдържа сред 100-120) и също така в допълнение може да разпали апетита. Още по-лошо е, че когато пием алкохол, тялото ни би трябвало да го обработи незабавно, което значи, че стопира да гори мазнини. Разграждането на чаша алкохол лишава към час, тъй че няколкото коктейла с приятелки въобще не са толкоз безвредни, колкото си мислим.

Сок

Не приказваме за прясно изцеден сок от портокал, а за соковете, които купуваме от магазина. Почти всички са цялостни със захар, а също така постоянно е добра концепция вместо чаша сок да изядем един плод. Един портокал да вземем за пример съдържа към 60 калории, само че е богат и на фибри. Чаша сок от кутия може да съдържа до 110 калории и никакви потребни субстанции.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР