“Знаете ли, че пластмасовите капачки могат да спасяват животи?” Това

...
“Знаете ли, че пластмасовите капачки могат да спасяват животи?” Това
Коментари Харесай

Доброволци спасяват бебета с пластмасови капачки

“Знаете ли, че пластмасовите капачки могат да избавят животи?” Това ни питат Мартина Йорданова и Лазар Радков - създатели на акцията “Капачки за Бъдеще”, които за трети път провеждат всеобщо събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Датата на събирането е 29-ти септември и ето тъй като младите запалянковци го вършат.

“Малко хора знаят, че множеството кувьози в общинските лечебни заведения в България или са доста остарели и амортизирани, или са развалени, или и двете...

Още по-малко хора знаят, че всяко 3-то бебе, което е било в кувьоз получава увреждания на очите - Предимно поради остаряла и амортизирана техника!”

Мартина и Лазар желаят това да се промени.



Какво вършат?

С помощта на десетки хиляди хора от ЦЯЛА България събират капачки и ги трансформират в кувьози, които по-късно подаряват! Хора на всякаква възраст - от децата в детските градини до пенсионерите по градинките. Подкрепят ги и десетки учебни заведения и компании, които събират капачки и всякаква пластмаса особено за акцията.

Как капачките се трансформират в кувьози?

След като се съберат, капачките се транспортират до фабрика за преработване на пластмаса, където се сортират, смилат се на доста дребни късчета, след което още веднъж могат да се употребяват за производството на пластмасови произведения. Срещу предадените капачки организторите получават пари - 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които по-късно подаряват на дребни общински лечебни заведения.



Какво реализираха досега?

Само за първите шест (6) месеца от “Капачки за Бъдеще” единствено в границите на две акции съумяха да съберат и рециклират 33 тона (!!!) пластмасови капачки (и не само), което като размер се равнява на към 11 камиона цялостни до горе с пластмасови боклуци.

С парите от първата акция подаряват кувьоз на болничното заведение в Червен бряг. Чакат при започване на октомври да пристигна кувьоза, закупен с парите от втората акция, който е предопределен за болничното заведение в град Чирпан.



Как да се включа?

Просто започни да събираш пластмасовите капачки от продуктите, които ползваш, или донеси към този момент събраните на нашето събиране на 29.09 пред Националния стадион! (между 9:00 и 16:00 ч.)

Присъедини се към събитието във Фейсбук И научи повече! https://www.facebook.com/events/256389615006016/?active_tab=about

Събитието ще се организира по едно и също време и в Пловдив на същия ден в същите часове.

Ако нямаш опция да отидеш на събитията - можеш да предадеш капачките си в някой от 100-те пункта на акцията в близо 50 български града. Виж листата с пунктовете тук - https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dZvcICe20Bmsd1d6dP2pFUM1aXDG0_Wxj4Q9qhoppUo/edit#gid=753676175

Организаторите на “Капачки за Бъдеще” - Лазар и Мартина - имат вяра, че човек би трябвало да бъде смяната, която желае да види във света и те молят да ги подкрепиш, тъй като имат вяра, че: “Заедно можем повече!”

Научи повече за “Капачки за Бъдеще” на страницата им във Фейсбук - https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР