Знаете ли, че паяците обичат са се возят в автомобил?

...
Знаете ли, че паяците обичат са се возят в автомобил?
Коментари Харесай

Защо паяците обичат да се возят в колите ни?

Знаете ли, че паяците обичат са се возят в автомобил? Австралийският академик доктор Робърт Рейвън разкри повода за странното занимание на осмокраките гадинки — то се дължи на характерни трептения, които колите създават, написа австралийският информативен уебсайт News.com.au.

Според експерта от Музея в Куинсланд, паяците губят естествените си инстинкти за самозапазване, когато почувстват създаваните от колите трептения. Тези трептения ги вършат свръхчувствителни и ги превъзбуждат, което пък притъпява инстинктите им и те се втурват към евентуалната заплаха.

Интересното в тази ситуация е, че паяците си падали по избран вид коли.

 Те излизали от скривалищата си най-много поради остарели дизелови коли.

"Когато оставим един от тези остарели дизелови мотори да работи на луфт, да вземем за пример на пясъка в парещ ден, паяците, които нормално се спотайват денем, се втурват към него, тъй като са мощно разтревожени ", изяснява доктор Рейвън пред австралийския ефирен канал ABC News.

По време на извършените тестванията, Рейвън открил, че паяци, които нормално се крият денем, биват неудържимо привлечени от вибрациите, генерирани от транспортните средства. С риск за сигурността си, те изпълзявали от леговищата си и се отправяли към източника, събирайки се на огромни групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР