Знаете ли, че първият работен понеделник от новата година е

...
Знаете ли, че първият работен понеделник от новата година е
Коментари Харесай

Причините, които най-често разделят двойките

Знаете ли, че първият работен понеделник от новата година е именуван от юристите Ден на разводите, защото тогава се подават най-вече молби за анулиране на брака? Представете си дългите две седмици на отпуската, цели дни и нощи, в които сте съвсем неразделно до колегата си. Също като на медения ви месец единствено без пеперудките в стомаха и розовите очила. Неслучайно празниците постоянно дават опция да се разразят най-ожесточените кавги. Така че не вярвайте сляпо на усмихнатите фотоси край коледната елха, които шестват из интернет пространството. Установено е, че най-честите аргументи за напрежение сред фамилните двойки и последвало решение за анулиране на брака са:

1. Изневяра - в действителност тежко провинение. Някои хора са изцяло неспособни да простят сходна постъпка. За тях това е израз на изменничество, оскърбление, демонстрация на пренебрежение, безусловно доказателство за липса на обич и така нататък Самата мисъл, че сътрудникът е докосвал различен човек, е непоносима. Ако обаче двойката може да си разреши да разсъждава практично (в името на децата или друго), има вяра в общото си бъдеще и има предпочитание и от двете страни, е значимо да се организира изчерпателен диалог какво е довело до изневярата и какво е мястото й оттук насетне в общите ви взаимоотношения. Възможно е да потърсите мнението на експерт. Любопитно е да се означи, че някои двойки разискват авансово изневярата като метод да внесат тръпка в фамилния си живот. Това се прави нормално в случаите, когато възприятията са налице, само че е засилено желанието за многообразие и нови прекарвания. Имайте поради, че скуката и еднообразието са най-жестоките убийци на любовта. Ако и двамата преценяват, че това ще бъде потребно за връзката им, за какво не! В последна сметка всичко е разрешено, когато и двамата сътрудници са наясно със протичащото се и нямат нищо срещу.

2. Финансови проблеми - колкото и да твърдим, че парите не са най-важното, въпреки всичко стигаме до миг, в който си признаваме, че те са много значими. Може да бъде проблем, в случай че единият от сътрудниците е незает отдавна и все пак пръска средства от общия фамилен бюджет. Може да е проблем, в случай че двамата печелят друго - изключително в случай че дамата изкарва повече пари (не всички мъже са склонни да го одобряват, въпреки че не си признават, тъй като се усещат малоценни). Може да е проблем, в случай че единият има занимание, което изисква доста средства. Може да е проблем и в случай че единият има податливост да икономисва, а другият - да харчи с необятни пръсти. Затова е значимо още преди сключването на брак да сте се постарали да опознаете тази страна от вашия сътрудник и да сте разискали мястото на фамилния бюджет в живота ви, тъй като колкото и да си повтаряте, че любовта е най-важна, „ сиренето е с пари ".

3. Липса на фамилиарност и внимание - унищожително за брака/връзката. Спрете ли да се вълнувате един от различен и още по-лошо - да проявявате интерес, угриженост, внимание, връзката е обречена. В фамилния живот (особено когато дойдат децата) всичко е по-сложно - времето не стига, отговорностите нарастват, все пак намирайте време да вършиме неща дружно. Двойки, които доста рядко се отдават на милувки, имат нездрава връзка, която поставя началото на редица проблеми и подозрения. Отидете на кино (само двамата), излезте на ресторант, разходете се, хванати за ръка, в парка. Правете неща, които сте обичали да вършиме преди децата и преди брака. Науката споделя: всякога, когато с колегата си споделите положително прекарване, като да вземем за пример правенето на обич, вашият мозък стартира да асоциира личността му на драго сърце. А животът споделя: правете обич, не война!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР